Marko Kusmuk (BA) – DK


MARKO KUSMUK (BA)

Marko Kusmuks (BIH) bichromatiske tegninger viser sarte figurer i tåge omgivelser. Med fokus på mennesker og især kropsfragmenter formidler værkerne en løsrivelse fra omverdenen, hvor de undersøger den menneskelige selvopfattelse.

Kusmuk udtaler, at hans største interesse ligger inden for den menneskelige opfattelse og psykologiske tilstand. Ørene eller endda hovedet som helhed ser ud til at være en indgangsport mellem den ydre verden og den inde. Deres funktion eller funktionsfejl bestemmer, hvor meget de to verdener kommunikerer med hinanden. Kusmuk er interesseret i virkningen af ​​høretab; hvordan døvhed kan afskære nogen fra en del af deres omgivelser, lad dem skærpe deres resterende sanser og lytte til de indre stemmer i stedet.

Marko Kusmuk

Placeret i tåget grå omgivelser demonstrerer de sarte farver på hans motiver denne kontrast mellem den indre sindstilstand og omverdenen. Menneskerne Marko maler, selvom de aldrig alene, ser ud til at se forbi hinanden og synes underligt adskilt. Nedsænket i deres egen mikrokosmos bliver deres kroppe fragmenterede skaller. Men de indeholder stadig livlighed, der skitserer det tomme tomrum, der er efterladt af stilheden omkring dem. Kusmuk arbejde inviterer til kontemplation over den menneskelige tilstand. Han giver seerne mulighed for at stille spørgsmålstegn ved forholdet til deres direkte omgivelser og sig selv, samt at blive opmærksomme på fokus og fragmentering af deres opfattelse. Den filantropiske tilgang og tekniske ekspertise har opnået Marko Kusmuk en høj rang på Donkey’s Art Prize ‘shortlist i 2015.

See more works in our webshop >>

                  Cycle Surditas 1                                         Cycle Surditas 2