Meik Brüsch (DK) – DK


MEIK BRÜSCH (DK)

Brüsch sætter forskellige materialer og medier i dialog. Ved at påsætte ornamenter bag generisk rene fladskærme og tilføje ægte dybde og dimension, leverer hans assemblager på svimlende vis, hvad “3D-TV” knap kan holde.

Meik Brüsch samler elementer af forskellig oprindelse, materialer og udtryk. Hans mål er at åbne en dialog mellem modsatte elementer og bevidst bevæge sig mod indtrykket af tilfældighed og ambivalens.

Brüschs chunky ornaments fremkalder illusionen af ​​symmetri. Selvom de bestemt er geometriske og komponerer kalejdoskopiske billeder gennem gentagelse, er de ikke et produkt af nøje beregninger. Når der kigges nærmere på dem, afslører de masser af overraskelser og uregelmæssigheder.

Deres taktile karakter placerer Brüschs stykker snarere i kategorien installation end maleri. Han kalder dem ”samlinger” selv, da de består af forskellige forbindelser, ofte inklusive træ malet med olie. Som etnolog udover maleri har Brüsch også en interesse for materialer og deres tilblivelse.

                                       Meik Brüsch

Et del af hans værker kombinerer hans sædvanlige relieffer med generiske, hvid indrammede skærme. Da skærme er vores vigtigste middel til at se billeder i dag, kan dette ses som et tids mærkat ved at tage dette skridt . Skærmene kan være oplyst i forskellige farver og udvide værkets brede palette yderligere. Dette understreger også den ydre rolle for Meik Brüschs installationer. I lighed med det lys, der falder ned på et stykke, der påvirker farverne, synes Brüsch at overlade konklusioner og beskeder op til seeren, hvilket tillader, at forskellige opfattelser også bliver en del af værket.

Se flere arbejder i vores webshop  >> 

                           Cross Section of A Rare Specimen                                                                      Diagram