Michelle Gallagher (IE)

MICHELLE GALLAGHER (IE)
Text skrevet af GHA

Michelle Gallagher giver beskueren korte øjeblikke af en vidunderlig forundring med sine skulpturer i små skala.

Med sin egen personlige, blide håndskrift omarbejder kunstneren form og funktionalitet af almindelige værktøjer som save, skruenøgler og hammere gennem keramik.

Formene på disse kunstværker er forsødet af flerfarvede, delikate blomsterkompositioner: de bliver objekter til overvejelse snarere end nyttige tømrerredskaber. De synes at spille en leg med beskueren og forvandler den bogstavelige opfattelse af “hårdt arbejde” til “følsomt arbejde”.

Michelle Gallagher

Gallagher formidler en legende ånd gennem sin evne til at visualisere leret på samme måde som kniplinger og blomsterbuketter.
Den blanke glasur fanger øjet og inviterer beskueren til at beundre kunstnerens opmærksomhed på detaljerne. Denne tilgang til hverdagsobjekter virker som en rar måde at engagere voksne i glemte barndomslege på.
Som en mor, der introducerer sit barn til verden udenfor for første gang, viser kunstneren en verden fuld af glæde og viunderlige nyheder: Hendes kunstværker synes at vejlede os og at genvinde vores evne til at se det vidunderlige i de mindste ting.

 

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

Yoga Pose Halasana pose Double ended spanner                                   Hammer