Miguel Rozas (BE)


MIGUEL ROZAS (BE)

Den belgisk-chilenske fotograf Miguel Rozas’ visuelle arbejde er præget af tunge sociale politiske overtoner. Han forsøger at inspirere publikum til at se nærmere på verden omkring sig og opdage skønhed og menneskelighed på usædvanlige steder.

I hans værker er de hjemsøgende figurer af unge piger, der er dækket af bryllupsslør, både forstyrrende for beskueren og opmuntrer ham til at stille spørgsmålstegn ved deres skæbne. Selv om scenen er forbundet med børne-ægteskabets rædsler, bliver beskuerens øjne draget mod de unge piger, som er i fokus i værket. Selv om de bærer bryllupsslør, er de stadig iført deres eget børnetøj indenunder. Sammenfaldet fremhæver deres ungdom og uskyld. Hans værker opfordrer til at se ud over det indlysende og til at engagere sig i emnet ved nærmere iagttagelse. Hans værker taler til vores tid med en åbenlys globalisering som et personligt svar på historiske begivenheder og sociale og politiske fakta.

Miguel Rozas

Rozas bor i øjeblikket mellem Berlin og Bruxelles. Hans nuværende forskning fokuserer på forholdet mellem politik og massemedier, idet han skaber videoportrætter af sociale minoriteter og arbejder som filmskaber for flere tv-kanaler i Europa og en række samtidskunstnere i Sydamerika, Europa og Kina.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                         MARIA                                                     ELSA