Mirella Pietrzyk (DE)


MIRELLA PIETRZYK (DE)

Den tyske kunstnerinde Mirella Pietrzyk har skabt fantastiske og fascinerende verdener i tegninger. De er befolket af kvinde lignende figurer og væsener, som ofte stirrer på beskueren og forvirrer ham. Man kan ikke lade være med at fordybe sig i kunstnerens fantastiske scenarier og surrealistiske scener og forsøge at fange så mange små detaljer som muligt.  

I Pietrzyk’s kunstværker kan vi finde kvinder med to hoveder, en gigantisk frisure og en slangehale eller siamesiske tvillinger med koralhoveder, der syr deres egen underkrop. Nogle gange har kvinderne det længste hår, farverige høje hæle og mange brusehoveder, der kommer ud af deres ansigter. Disse figurer interagerer ofte med sci-fi-maskiner. De trækker i håndtag på mystiske apparater, eller de har deres hoveder er  fysisk forbundet med hjulene på en kryptisk enhed, der ligger på et bord med menneskelignende ben.

Mirella Pietrzyk

Kunstnernes værker er alle realiseret på papir.Næsten ingen baggrund kan skelnes: fantasivæsenerne og deres maskineri fra fremmede verdener er de ubestridte hovedpersoner. Sort og hvidt fra tegningen er ofte fremherskende, hvilket giver mulighed for en yderst præcis nøjagtighed og detaljering af de afbildede figurer. Hendes maleteknikker med mixed media giver fra tid til anden et strejf af farver og livsenergi til figurerne.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

     Die Anstalt des Doktor Olbetroski                             Wollträume