Miyuki Ichijo (JP)

MIYUKI ICHIJO (JP)
Text written by GHA

I Miyuki Ichijos papirtryk er det kvindelige karakterer i forskellige aldre og situationer, der bærer hele fortællingen. De fremstår på papiret i et tomrum og viser en tilsyneladende usynlig livshistorie om tabu, seksualitet og undertrykkelse med den største ydmyghed. Ichijo inviterer uhøjtideligt beskueren til at afdække emnets dybde og dets referencer til nutidens fastlåste sociale konstruktioner.

Selv om den monokrome skildring af hendes kvindeskikkelser og de rolige omgivelser ved første øjekast giver et varmt og blødt indtryk, kan Ichijo på enestående vis konfrontere denne omsorgsfulde, følsomme fremstilling med sin underliggende, reelle og alvorlige bekymring.

Denne tilsyneladende modsigelse skaber en spænding, som fanger og fastholder enhver opmærksom betragters interesse. De resignerede figurer står i et tomt rum, omgivet af ingenting, som om de ikke kunne ses af nogen. 

Miyuki Ichijo

De synes at være næsten ikke-eksisterende, idet de kun visualiserer sig selv. Fraværet af en støttende baggrund forstærker deres gribende tilstedeværelse og supplerer emnets hårdhed. 

Kvindernes livshistorie – fortalt gennem deres nonverbale kropssprog, kropsholdning, ansigtsudtryk, mimik, gestikulationer og den måde Ichijo placerer dem på – fylder rummet fuldstændigt. Det tomrum, som de eksisterer i, understreger og uddyber deres tilstedeværelse. Ichijos arbejde sætter spørgsmålstegn ved kvinderoller i seksualitet og kvinders position og synlighed i det nuværende samfund.

See more works in our webshop >>

                       Woman with a thorn                          Woman sewing her own stomach