Nana Kozuma (JP)


NANA KOZUMA (JP)

Den japanske kunstner Nana Kozuma har udviklet en helt personlig stil til at skabe sine kunstværker. Hun tager udgangspunkt i en lille trækasse, hvis flader ikke overstiger 20×20 cm. Dernæst omslutter hun den med et farverigt stof, som hun selv har syet. En række manuelle gøremål fører følgelig til det endelige resultat: en lille æske et sted mellem en tredimensionel skulptur og et todimensionelt miniatur-tapet-tæppe.  

I Kozumas serie “Forest of utopia” kan beskueren betragte æskerne fra fem forskellige sider, da den sjette er fastgjort til væggen. Et fantastisk og abstrakt landskab, der er opstået på baggrund af kunstnerens fantasi og hendes store broderi-færdigheder, strækker sig kontinuerligt ud over hele overfladen. Farverne er klare og sarte og inviterer beskueren til at udforske alle de mindste fascinerende detaljer.

Nana Kozuma

På det hvide stof, der er fremherskende, skiller sig farvefelter ud: lyseblå, gul, violet, orange. De ligner bløde skyer og varme vandlag. Rundt omkring udvikler forskellige former, der er syet med sort tråd, sig frit. Mange af dem er ukendte væsener, blomster og blade; andre ser ud til at være mikrober, skaller eller klippe fundamenter. Tilsammen udgør de Kozumas utopiske skove, forunderlige og små universer, der skal undersøges nøje.

See more works in our webshop >>

                The Forest of Utopy 7                               The Forest of Utopy 9