Natasha Lelenco (MD)

NATASHA LELENCO (MD)
Text skrevet af GHA

Den spanske maler Natasha Lelenco arbejder primært med olie- og akrylmaling for at skabe surrealistiske portrætter, der blander den menneskelige form med ukonventionelle elementer.

I sin serie “Exchange Currencie” viser hun sidelæns portrætter af mænd og kvinder, ofte lagt over blomsterbaggrunde, der minder om gobeliner og broderier. Hun kombinerer sømløst denne pixelerede og vævede effekt i baggrunden med en ekstremt detaljeret skildring af menneskelige ansigter. Disse ansigter er i profil, kun afbildet fra højre, og basen er cirkulær, hvilket leder tankerne hen på mønter og valuta. Baggrundens ensartede farve synes at definere figurernes følelser, mens de stolt og aristokratisk kigger ud i det fjerne.

Natasha Lelenco

I sin nye serie konstruerer Lelenco igen portrætter, der kontrasterer naturlige og menneskeskabte elementer.  Hun skildrer dele af naturen, såsom insekter, blade og blomster, og kombinerer dem med tydeligt menneskeskabte objekter, såsom bånd, tøj og skåle. I nogle værker inkluderer hun slående realistiske menneskeansigter, der stirrer intenst på beskueren og er omgivet af naturlige elementer. I andre skaber hun antropomorfe menneskeansigter ud af disse planter og genstande, som kun antyder øjne, næse og mund. Hun har dog en tendens til at fastholde et konsekvent menneskeligt silhuet, hvilket giver mulighed for kontinuitet og en stil, der minder om klassiske portrætter.

De uoverensstemmende objekter i Lelencos nye portrætter kan i første omgang virke malplacerede og en smule humoristiske. Men ved nærmere eftersyn kan beskueren se, at hendes værker synes at være en kommentar til kontinuiteten i livscyklussen. Menneskelige objekter blander sig sømløst med naturlige elementer og skaber en spændende og forenet helhed. Denne cykliske natur er også synlig i selve planterne; nogle gange skildrer Lelenco planter i blomst, frodige og modne, mens de i andre tilfælde er i forfald eller langsomt fortæres af insekter. 

Bevægelsen i Lelencos portrætter er slående og antyder, at mennesker og deres kreationer ikke er en separat enhed fra naturen, men snarere en del af den, der vokser, trives og forfalder i samklang.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Exchance Currencie 3                            Exchange Currencie 4