Kurihara (JP) – DK


KURIHARA (JP)

Kuriharas abstrakte malerier og tegninger er en afsætningsmulighed for hans underbevidsthed. De er kendetegnet ved en pulserende eksplosion af kontrasterende farver og geometriske mønstre.

Selvom tegning var en del af hans opvækst i Tokyo, gik Kurihara aldrig på en kunstskole, men hentede inspiration fra hans rejser gennem Canada og Europa og de kunstnere, han mødte undervejs. Han bosatte sig i Berlin, hvor han udviklede sin kunstneriske stil og lærte nye teknikker.

Kurihara kombinerer de asiatiske og occidentale kunstneriske sprog i sine kunstværker. Førstnævnte kan påskønes i de fine linjer og tilbagevendende tilstedeværelse af negative sorte områder, der husker mørkt blæk svarende til det, der blev brugt i traditionelle japanske tegninger og kalligrafi. Disse sorte områder kontrasteres af dristige, levende farver, der husker neonlys som dem, der kendetegner Tokyo bybilledet om natten.

Kurihara

Kurihara forlod denne by for at flygte fra det hektiske liv. En sådan summende, hurtig tempooplevelse kan findes i hans kunstværker, der ofte inkluderer små linjer og geometriske figurer, der stråler fra et kerneområde og husker på en eksplosion eller hurtige strømninger.

Hans kunstværker er også påvirket af arkitektur, i Kuriharas værk kan det være muligt at få et glimt af formændringer og fantastiske bylandskaber inspireret af den japanske hovedstad. Fra dette perspektiv kan de betonfarvede rum på hans malerier repræsentere byens arkitekturer, modsat af det lyse lys fra reklamer og butiksvinduer og dens hurtige bevægelse af dens indbyggere. I sine værker afslører Kurihara sit sind og tanker og visualiserer fantastiske realiteter og skaber abstrakte tankekort, hvor figurative, abstrakte og geometriske elementer interagerer med hinanden. Disse fantastiske motiver dukker op fra et negativt rum og vækker seerens nysgerrighed gennem deres rigdom af detaljer. Publikum ledes i en opdagelsesrejse, da nye figurer konstant vises foran deres øjne som i Kuriharas kalejdoskopiske virkeligheder.

See more works in our webshop >>

                      No Title                                                    No Title 2