Maria Persson (SE/DE)


MARIA PERSSON (SE/DE)

Maria Persson finder inspiration i gadekunst til at skabe tegninger, tryk og design. Gennem symbolske motiver og ekspressive linjer og farver afslører Maria Persson i sine skabelser en tilsyneladende mere idealiseret version af vores samfund, som er i direkte konflikt med det virkelige moderne samfund.

Som ingeniør opdagede Maria Persson tegning gennem sine studier. Da hun lærte mere om design, former, funktioner og farveteori, indså hun hurtigt, at hun har en stærk tilknytning til kunsten. Som en start besluttede hun derfor at oprette og illustrere en børnebog.

Nu arbejder Maria Persson primært som kunstner med pen og papir. Hun bliver inspireret af gadekunst og af andre illustratorer og kunstnere i sit samfund. Hun drages til det enorme detaljerrig arbejde i tegninger med en pen. Hendes værker er ikke inspireret af virkeligheden, men snarere af en form for utopi. Hun kombinerer visse former og vinkler både fra online og offline kilder.

Maria Persson

Disse ideer kommer til hende i fremstillingsprocessen: når hun arbejder på papir, bygger billeder, og rige detaljer vises, når hun bliver inspireret. Hun udfylder de manglende linjer og tilføjer farver med flydende blæk. Processen går konstant frem og tilbage mellem pennen og blækket, da hun tilføjer flere former og lysende farver for at udvikle levende visualiseringer af hendes ideelle verden.

Hendes baggrund inden for teknisk design forbliver stadig synlig gennem brugen af ​​tredimensionelle former og fra beregninger af forskellige perspektiver og vinkler. Hendes arbejde samler forskellige elementer, der arbejder sammen og udvikler forskellige mønstre. Således skaber hun kunst på en måde, som hun finder visuelt behagelig ved at skabe en verden, hvor publikum glemmer tid og rum. Gennem disse ideer udvikler sig hendes billeder, når organiske former møder geometriske linjer. Hun tilskriver dele af sit kunstneriske udtryk til sit arbejde som grafisk designer, hvor hun bruger lignende kontrastfarver og streger. Foruden illustrationer arbejder hun med grafiske print, tegninger og malerier. Hendes værker har visse abstrakte elementer, der mest er baseret på en drømmeverden snarere end på konkrete ting. Hun definerer denne fine linje mellem virkelighed og surrealisme ved at give sine billeder et twist. Charmen ved hendes visualiseringer ligger i detaljernes rigdom og i de abstrakte former, der giver mulighed for mere ytringsfrihed.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                     Reading away                                   Experimental Cooking