Nina Urlichs (DE)

NINA URLICHS (DE)

Urlichs billeder af mennesker er både foruroligende og fascinerende. De kan ikke klassificeres med hensyn til tid og rum. 

Født i 1969 bor og arbejder den tyske billedkunstner Nina Urlichs i Paris. Hendes kunst fokuserer på den menneskelige krops ekspressivitet. Urlichs etablerer en stærk forbindelse mellem den menneskelig private sfære og en makrokosmos. De sarte kompositioner holdes kun af en ikke-synlig ramme.

Forskellige teknikker såsom blæk og akryl på papir eller lærred bruges af kunstneren til at definere de overlejrede og forklædte karakterer. Mumilignende skygger er overlejret med røde linjer til silhuetter, hvilket resulterer i udefinerede skrøbelige figurer og konturer, der får dem til at virke næsten tredimensionelle. I Urlichs ‘værker bliver alle komponenterne i hendes komposition levende og forsvinder samtidigt, da hendes figurer synes at falmer i form og farve – de ser ud til at følge den naturlige cyklus af liv og død.

Nina Urlichs

Kontrasten mellem hendes stærke kompositioner og den fragile karakter af strukturerne forfører publikumet og inviterer dem til en løbende samtale med kunstværkerne. Kunstnerens kærlighed til dans og teater implementeres i de præsenterede figurer gennem deres åbenhed.
See more works in our webshop >> 

                                                                                      Horizon (saut quantique)