Oscar Rey (ES) – DK


OSCAR REY (ES)

Oscar Rey skaber malerier, skulpturer, gadekunst og fotografier. Ved at forenkle virkeligheden i former og farvede blokke producerer han levende og udtryksfulde kunstværker, der udforsker de universelle temaer om kærlighed, død og samfunds kritik.

Hans kunst er forankret i figurativ repræsentation, men frem for alt søger Rey syntese og klarhed. Han opnår disse begreber ved at forenkle sin virkelighed i former og farvede blokke. Denne tekniske tilgang intensiverer Reys beskeder, når han kondenserer virkeligheden til det essentielle og kaster det overflødige.

Denne kunstneriske filosofi er påvirket af Zen-tænkning og af Reys fascination af ekspressionismen. Denne etiket henviser til kunst fra det 20. århundrede, der fordrejer virkeligheden gennem den særlige brug af intense og ikke-naturalistiske farver for at udtrykke kunstnerens indre følelser.

Oscar Rey

I Reys stil er der også tydelige påvirkninger af kubisme i hans fladt og sammensatte behandling af virkeligheden og fraværet af traditionelt perspektiv. Denne todimensional effekt øges, når kunstneren skaber homogene farvede former og mønstrede overflader, der ikke har noget form af dybde.

Selvom hans stil er udforskende teknisk set, skinner en legende tilgang gennem hans kreative proces. Faktisk overvejer Rey at holde fast ved en barnlig fornøjelse af skabelse af primær betydning i modsætning til kunstens intellektualisering. Denne ubehag og legende glæde ved at eksperimentere udtrykkes ved den livlige farve og forenkling af former i hans sjove og livlige kunstværker.

På trods af sin muntre stil bruger Rey sin kunst til at formidle magtfulde budskaber om uretfærdighed og til at fremme social kritik. Et tilbagevendende tema i Reys kunst er nye teknologier og deres fremmedgørende indflydelse på menneskelig interaktion. Dette kan se ud som en moderne optagelse af ekspressionistisk filosofi, der var rodfæstet i europæernes fascination af ikke-vestlig kunst, der er begrundet i ønsket om at flygte fra vestlig urbanisme og sociale begrænsninger.

Mens Rey fortsætter med at udvikle sig og eksperimentere med nye tilgange og teknikker, bekræftede han, at konstanterne i hans kunst forbliver hans kærlighed til ekspressionisme, syntese og brugen af ​​blandede medier. Rey er også en del af Knot the Artist Collective, en international kunstnerisk gruppe, der blev dannet efter, at vores galleri i Berlin var vært for Fresh Legs i 2018.

Video with the artist here >>>

See more works in our webshop >>

                      A Man Learns                                       It Takes Time