Péter Tauber (AT) – DK


PÉTER TAUBER (AT)

Taubers tætfyldte scener trækker veskler på tegneseriegenren og pop-art, men rummer et spændende paradoks: Mens farverne og formerne umiddelbart forekommer velkendte, afslører et nærmere blik en mangel på såvel historie som handling og helte.

I sin igangværende serie ”The Fall of Duckburg” smelter kunstneren tegneserier og malerier på lærred sammen. Péter Tauber formår indirekt at henvise til den klassiske Mickey Mouse og Superman-serie uden selv at tegne figurerne.

Selvom han undertiden kaster falske ører, de berygtede handsker eller Mickeys sko, skitserer han aldrig noget helt. De ikoniske farver, dristige streger og konturer er dog nok til straks at genkende referencen.

Tauber fokuserer mere på de visuelle elementer, der understreger en historie end selve fortællingen, og dekonstruerer og omkomponerer  Tegneserie verdener. Bemærkelsesværdigt holder denne proces de konkrete former og handlinger uden egentlig at fortælle en klar historie.

                                           Péter Tauber

Hvor meget kan du fjerne fra en ting uden at gøre det genkendeligt? Er hovedpersoner virkelig lige så vigtige, som vi gør dem til at være? I Taubers kunstværker er den måde historien fortælles vigtigere end selve historien. Mens figurerne beskæftiger sig med kampe og missioner, overtager alle de normalt ignorerede dele af handlingen: støvskyer, næsehuller og teksturer. Tauber transformerer og fordrejer de prioriteter, som traditionelle tegneserier sætter. Han åbner et lille kryds mellem komisk og abstrakt kunst.

Se flere arbejder i vores webshop  >>

                     No tite Nr.6 ( From her lips to god’s ears                                    The Fall of duckburg – Season 3 Episode 6