RITA QUATTROCCHI (IT)

RITA QUATTROCCHI (IT)
Text skrevet af GHA

I sine oliemalerier skildrer den italienske kunstner Rita Quattrocchi menneskefigurer og dyr i tilsyneladende ensomme omgivelser.

Hendes værker er kendetegnet ved forskellige nuancer af få hovedfarver, de er som regel af beroligende karakter med slørede undertoner. Det små format af hendes malerier gør det muligt for kunstneren at formidle historier gennem figurernes mindste gestus. Disse overfører følelser af stilhed og fred, men samtidig også stor melankoli og en følelse af ensomhed.

Hendes værker skildrer små rejser ind i mindernes drømmende, tidløse omgivelser, der fører os til et ukendt sted indhyllet i tåge.

Rita Quattrocchi

Nutidens øjeblik synes at være det vigtigste tema, mens kunstneren inviterer publikum ind i sit imaginære sted. Farverne er med til at understøtter og definere de eksisterende relationer mellem personerne. Deres underliggende historier afsløres langsomt på en poetisk og stemningsfuld måde.
Tilskueren indtager for det meste pladsen som observatør; kun sjældent indgår Quattrocchis figurer i direkte dialog med publikum, idet de ser direkte i dets retning og trækker det ind i billedet.

See more works in our webshop >>

Messanger                                                 The balcony