Robert Kelly (IE)

ROBERT KELLY (IE)
Text/Translation GHA

Robert Kelly er inspireret af abstrakte og poetiske kompositioner. Gennem de farverige hvirvler i sine litografier transmitterer Kelly bevægelse og farverigdom næsten som i en munter dans.

Robert Kelly er en irsk billedkunstner. Hans kunst fokuserer på grafik, maleri, tegning, foto og video. Kelly synes at hans kunstværker opstå i en udefinerbar rum, da centrumet for oplevelse, hukommelse og fantasi.I Robert Kellys karborundum tryk er betragteren fascineret af de levende farver, der opfører sig som ord, der flyder over trykkets papir.

Robert Kelly

Dette oversættes til farvesammensætninger, hvor de elementer, der ligner tykke og impulsive penselstrøg pludselig ser ud til at blive levende og begynde at interagere med hinanden. Disse stænk af forfriskende farve minder om foråret; livets opstandelse.

Kunstværkerne giver beskueren indsigt i kunstnerens sind, og opfordres til at følger med i dette mentale spil. Variationerne af hans “Energy Within” kan minde om planeter. Lysere eller mørkere nuancer er i kontrast til baggrunden, som om de var i luften og i havene en konstant bevægelse.

Han hævder: ”For mig handler al kunst i sidste ende om opfattelse. Jeg er fascineret af sammenhængen mellem ting og søger gennem mit arbejde at udforske rummet både de synlige og usynlige. Jeg kan godt lide at tænke, at mit arbejde henviser til en type visuel poesi, der kommer ud af et rum, hvor oplevelse, hukommelse og fantasi kolliderer gennem interaktionen mellem materialer og trykningsprocesser ”.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                            ENERGY WITHIN III                                                    ENERGY WITHIN V