Roman Haideichuk (UA)

Roman Haideichuk (UA)

Roman Haideichuks kunst er drevet af hans arkitektoniske tilgang. Kunstneren skaber stærkt kontrastfyldte og fængslende kortlignende prints af bylandskaber.

Hans værker er ofte en kombination af et geologisk kort og bybilleder fra forskellige tidsperioder. Kunstneren beriger sine akvatinter med både historisk og æstetisk indhold. Beskueren får et indtryk af en lagdelt komposition set oppefra, der skaber abstrakte motiver. 

Hans tryk gengiver ikke kortets nøjagtige karakteristika, idet de ikke viser detaljerede gader eller et klart billede af husene, men de generelle konturer, der skaber et geometrisk miljø. Samtidig giver de sorte og hvide toner en følelse af dimension og dybde, hvilket fremhæver bylandskabet endnu mere.

Roman Haideichuk (UA)

Linjerne bliver mere slørede, når man ser nærmere på dem, og de overraskende splittede bogstaver spredes rundt omkring på prints. Haideichuk eksperimenterer med sin arkitektoniske tilgang og inviterer beskueren til at gå på opdagelse i det præsenterede område og reflektere over ens personlige tilknytning til forskellige steder.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                    Urban Geology Step 7