Stephanie Donsø (DK)


Stephanie Donsø (DK)

Den danske kunstner Stephanie Donsøs værker befinder sig i krydsfeltet mellem kunst, illustration og kunsthåndværk. Hendes visuelle univers er inspireret af børnebilledbøger, tegneserier og folkeeventyr og udforsker forholdet mellem visuel historiefortælling, illustration og billedkunst.

Hendes værker udspiller sig i mystiske scener, der mere ligner fragmenter af det, der kunne være en længere historie. Karaktererne i hendes værker er velkendte for os, hvad enten de er fra et velkendt eventyr eller snarere elementer, som beskueren kan genkende i sig selv eller i sit liv.

Donsøs interesse for folkeeventyrene ligger i deres evne til at være både finurlige og ofte også uhyggelige. De bruges til at opdrage små børn, men de beskæftiger sig også med menneskets udvikling. I eventyrene følger læseren en karakter, der bliver udsat for en række prøver, som i sidste ende modner vedkommende.

Stephanie Donsø

Nogle værker blev skabt under Lockdown, en tid, hvor der var en trang til en flugt til den ydre verden. Det tvang hende også til at ty til de forskellige materialer, hun havde til rådighed. Det papir hun bruger er typisk brugt til litografisk trykning, men det giver alligevel et udseende af noget gammelt eller falmet over det. Hendes værker har også et lille format for at bevare stemningen af at læse en børnebog.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                      The House                                        We are here now