Tanja Huntus (FI)

Tanja Huntus (FI)

Tanja Huntus fotorealistiske mezzotinter portrætterer for det meste dyr. I sine meget mørke værker fremhæver hun deres karakter og stiller spørgsmålstegn ved vores forhold til dem og vores interaktion med dem. Deres blik er direkte rettet mod beskueren, hvilket skaber en intim følelse. Hun fremhæver hvert enkelt dyrs unikke karakter og afspejler deres karakter i deres udtryk, især husdyr som f.eks. hunde.

Samtidig er brugen af lys meget vigtig for Huntus’ portrætter, idet den skaber en sort/hvid kontrast, hvor beskueren ikke kan undgå at pege sin opmærksomhed. De synes ikke at være underlegne i forhold til mennesker, men ligeværdige, som en del af deres familie, med en kompleks karakter og evner. 

Samtidig sætter disse levende portrætter spørgsmålstegn ved de stereotype opfattelser af visse hunderacer, og ved hvem der har ansvaret for deres adfærd. Ved at vise venlige følelser og hensigter over for stereotypt vilde hunderacer skaber Huntu nye synapser på specifikke racer.

Tanja Huntus (FI)

Derfor er udvælgelsen af disse hunde ikke tilfældig, da den menneskelige indgriben er dominerende og brutal. Portrætterne er en refleksion over husdyr og deres natur.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                             Never Forgotten                                                        Family