Tomas Scherer (SK)

Tomas Scherer (SK)
Text skrevet af GHA

Mystiske og betagende figurative tegninger i to toner med minimale guldstænk skaber en effekt af dybde og rum i den franske kunstner Tomas Scherers værker. Hans tegninger har næsten omvendte og utvivlsomt fjerne motiver. Hans kunst fremkalder en følelse af mystik, forsvinder i glemslen og får en til at undre sig over deres betydning, ligesom en gåde, der skal løses.

Billederne af finurlige og til tider bizarre figurer, der er forankret i Scherers univers, fremkalder en følelse af illusion og transcendental atmosfære, der får beskueren til at spekulere over, hvilke historier der har inspireret scenerne, og hvilke begivenheder der er sket med disse figurer.

På trods af den følelse af stilhed og ro, der skabes, fordi tegningerne er udført i bløde toner og har en harmonisk komposition, kan værkerne fremkalde en lang række følelser som overraskelse, interesse og endda frygt. 

Tomas Scherer (SK)

Den fortryllende tiltrækningskraft ved hans værker ligger ikke kun i deres æstetiske appel, men også i deres evne til at røre den menneskelige psyke og vække en bred vifte af følelser, der bor i den menneskelige erfaring.

Scherers tegninger er båret af erindringer, som kan blive forvrængede og kun vises i glimt. De er metaforiske og følsomme og inviterer beskueren til en leg med bevidstheden, hvor virkelighedens billeder forvrænges og falmer.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Serie Leader                                                         Leader (serie)