Vasiliki Vlachogianni (GR)

Vasiliki Vlachogianni (GR)
Text written by GHA

Vlachogianni portrætterer farverige hjem i sine reducerede linoleumssnit og skaber en illusion af dybde og indviklethed i disse tilsyneladende todimensionelle figurer. Skarpe linjer definerer hendes visuelle sprog og formidler flere lag, hvilket fremhæver den overordnede enkelhed i kompositionen – da den mangler yderligere skygger.

Når man beskæftiger sig med kunstværket, bliver det en invitation til at skrælle lagene af og udforske de skjulte dybder, der lurer under overfladen. Figurerne er placeret i hverdagsmiljøer og er bevidst flade, hvilket understreger deres abstrakte essens. Hvert element interagerer med et andet i det, der ser ud til at være hjemlige omgivelser, og udstråler et collageret indtryk. Det hjemlige og de generiske interaktioner mellem motiverne lader beskueren relatere til scenen.

Vasiliki Vlachogianni

På trods af deres mangel på traditionelle ansigtstræk minder disse organiske former om menneskekroppe. Samspillet og overlapningen mellem disse figurer overskrider deres individualitet. Gennem denne dekonstruktion af den menneskelige form opfordres beskueren subtilt til at udfordre de fastlåste grænser for konventionel portrættering. Sammenstillingen af forskellige elementer i kompositionen – hvad enten det er fragmenter af ansigtstræk, abstrakte former eller tekststykker – skaber en overbevisende fortælling, der engagerer beskuerens intellekt og fantasi. En behersket palet, overvejende i blå og grønne nuancer, fremkalder en følelse af distance, der understreger figurernes gådefulde udtryk.

Find more works in our webshop >>>her

The one and the others                                    Nose no.