Veronika Krämer (DE)

VERONIKA KRÄMER (DE)
Text skrevet af GHA

Den tyske kunstner Veronika Kræmers hovedinteresse er abstrakt geometrisk maleri. Hendes farverige bloklinjer interagerer med hinanden, fletter sig sammen og overlapper hinanden for at afsløre nye former og farver. Hendes arbejde med akrylmaling handler om at skabe struktur; ved at udforske, opbygge og lægge formerne i lag søger hun at skabe et helt imaginært billede.

Hendes karakteristiske sammenfiltrede linjer skaber refleksioner, der virker holografiske. Når man kigger ned i midten af værket, opstår der en følelse af at falde, idet beskuerens øjne fortaber sig i en matrix af geometriske vinduer.

I kontrast til dybere toner udgør lyse farver hovedparten af hendes værk, hvor intensiteten dæmpes af den blotte uigennemsigtighed i applikationen. Striberne lader lyset skinne igennem, hvilket skaber en optisk illusion af dybde.  

Veronika Krämer

Ved hver gensyn kan man opleve nye elementer i dette værk. Ved at se værket konstruerer beskueren sine egne variationer. Værket inviterer øjnene til at bevæge sig gennem de krydsende linjer, så de naturligt interagerer med og udforsker dem. Dette skaber en oplevelse, der bliver mere personlig og meningsfuld afhængig af beskueren. Et nærmere kig på malerierne kan også udvikle en større forståelse for den kreative proces. Anvendelsen, nøjagtigheden og kombinationen af farverne afslører den omhyggelige placering af hver enkelt stribe og giver beskueren mulighed for at opleve dette. 

Når man betragter disse værker, er der en følelse af rekonstruktion, udvikling og interaktion, hvilket gør værket til en personlig oplevelse, alt efter hvordan man ser på det.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Construction XIII                                                        Construction IX