Victor Manuel Hernandez Castillo (MX)

Victor Manuel Hernandez Castillo (MX)

Víctor M. H. Castillos store og fascinerende linoleumsnit konfronterer beskueren med et overvældende plot. Hans tætte og figurative værker kan opfattes som aggressive, men lokkende. De stærkt kontrastfyldte sort/hvide værker introducerer publikum til de surrealistiske billeder, der viser foruroligende fantastiske væsner samt mennesker, der undergår metamorfoser. Der er et dæmonisk element i linolæserne, som kan minde om mareridt og frygt.

Castillo skaber meget foruroligende fortællinger, idet han anvender tætte kompositioner uden at efterlade nogen tomme felter. Det overvældende plot tilbyder beskueren flere fortolkninger og overskrider den menneskelige logiks grænser. Den konceptuelle tilgang, som kunstneren anvender, gør det muligt for ham at skabe en uendelig historie, hvor en fortælling giver startskuddet til en ny fortælling, som en kæde. Dette resulterer i en fortryllende effekt og et ønske hos beskueren om at zoome ind på hver eneste del af kunstværket.

Victor Manuel Hernandez Castillo (MX)

Castillo udforsker det groteske ved hjælp af det traditionelle linolieskrift. Hans værker er decideret ekspressive og figurative og berører temaer som f.eks. den menneskelige psykologi og fantasi. Gennem undersøgelsen af det surrealistiske synes Castillo at invitere publikum til at konfrontere deres egne dæmoner i sine fascinerende tryk.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                          Esbirros y Carroñeros                            Soy todo soplo en tiempos de penuria