Victor Ríos (MX)

VICTOR RÍOS (MX)
Text/Translation GHA

Ved hjælp af forskellige trykteknikker skaber Víctor Ríos kompleks metaforisk grafik. De animalistiske motiver overlapper de symbolske mønstre i hans kunst og smelter sammen med emnerne tid, mysterium og højere kræfter.

Víctor Ríos er en anerkendt grafisk kunstner fra Mexico, der arbejder i dette felt i mere end tyve år og er leder af den Grafisk afdeling College for Visual Arts Race FAD / UNAM. 2012 – til dato.

De komplekse metaforiske ætsninger af Ríos smelter sammen med emnerne tid, mysterium og højere kræfter.. Ved hjælp af forskellige trykteknikker, såsom aquatinte, litografi og ætsning, eksperimenterer kunstneren med sine kunstværker for at finde den bedste teknik til at udtrykke det valgte tema. Rios undersøger i sine kunstværker forskellige grundlæggende emner relateret til eksistentialismen, der tilskynder beskueren til at undre sig og reflektere.

 

Victor Ríos

Repræsenteret på en arkaisk måde synes hans ætsninger at have en hemmelig visdom, der tilbydes til beskueren gennem numerologi og allegori. Med sine gule, sorte og røde farver og forstørrede former for dyr som de centrale punkter i hans kunstværker omgivet af gamle og ideologiske symboler indbyder han beskueren at gå på opdagelse.
Hans seneste række ætsninger vedrører emnet tidsforløb, højere kræfter og liv. Repræsenterede motiver i kombination med det præcise håndværk forfører publikumet og opfordrer dem til at deltage i en mystisk rejse.

See more works in our webshop >>

         EL DESTINO DEL QUINCUNX ES LA METAMORFOSIS DE LA LEALTAD                    DIOS DA VIDA EN EL INFIERNO