Victoria Bilogan (AU)

VICTORIA BILOGAN (AU)
Text/Translation GHA

Gennem en konstant udforskning af den menneskelige tilstand søger Bilogans kunst at give beskueren transformative oplevelser, der kan føre til bemærkelsesværdige sociale ændringer.

Victoria Bilogan er en poliftisk angagered australsk kunstnerinde, der kombinerer kunstnerisk praksis med undervisning ved Melbourne University. Hun beskæftiger sig med grafik, tegning, maleri og bogillustration. Musik er også en hoveddel af hendes kunstneriske produktion – at have en parallel karriere som musiker tillod hende at opnå et globalt syn og forståelse af kunst, mens hun udforskede de forskellige måder, hvorpå vi alle kan blive berørt og transformeret af det.

Med sine ord forsøger hun at fange ”de intense øjeblikke af tilværelsen, vores fremkomst fra en tilstand af ikke-væren i den salige og forbigående tilstand af at være og blive”. Gennem en konstant udforskning af den menneskelige tilstand forsøger Bilogans kunst at give beskueren transformerende oplevelser, der kan føre til bemærkelsesværdige sociale ændringer. Isolering og ødelæggelse er hovedtemaerne i hendes arbejde.

Inspireret af ideen om den kollektive underbevidsthed har kunstneren til formål at genforbinde mennesker med hinanden gennem sin kunstneriske tilgang – hun forstår menneskeheden som en meta-organisme, hvor dynamikken, der forener os, er mere kraftfuld og vigtig end dem, der adskiller os.

Victoria Bilogan

 
Da hun var opmærksom på umuligheden af ​​at ændre samfund uden en tidligere indre transformation af sig selv, fokuserer nogle af hendes udskrifter på portrætter – hårde ansigter med masker fordyber os i kampene i en mekaniseret og industrialiseret verden. Denne dramatisme understreges af den skarpe kontrast i hendes sorte og hvide grafiske værker.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

          THE UNBEARABLE LIGHTNESS OF BEING…’ASCENT                                                       EVEolution 01