Viki Kühn (AT)

VIKI KÜHN (AT)
Text skrevet af GHA

Den tysk-baserede, østrigske kunstner Viki Kühn arbejder med det fotografiske billede og dets dokumenterende og suggestive potentiale.

Hendes tilgang er observerende, filmisk og stærkt følsom over for spørgsmål om den moderne menneskelige tilstand. Kunstneren er opmærksom på det byggede miljø og bruger arkitekturen som en kulisse, der fortæller en bestemt historie.

Hovedpersonen undersøges omhyggeligt gennem fotografiet, hvilket afslører kunstnerens særlige følsomhed over for kvinders vilkår. Ved at anvende en svag og monokrom farveskala i kontrast til den menneskelige hovedperson giver hun huden mulighed for at stå i kontrast til det ofte kolde og tilsyneladende fjendtlige miljø.

Viki Kühn

De kroppe, der er indfanget i Kühns værker, viser kompleksiteten af et subjekt, der tilpasser sig og reagerer på de ugunstige omgivelser.  Resultatet af Kühns særegne tilgang er et værk, der er opbygget i serier. Hvert fotografi ligner en linje eller en tanke, og værket får i sidste ende struktur og flow som et digt, der er omsat til visuelle elementer.

Kunstneren tager subtilt, men modigt fat på bredere eksistentielle spørgsmål ved at isolere emnet og næsten udviske dets tilstedeværelse. Hun vælger bevidst at fratage det ethvert genkendeligt træk og spiller dermed på det almindelige og ofte oversete fænomen af fremmedgørelse. 

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

  Aufbruch                                                            Aufbruch