Xecon Uddin (BD/FR) – DK

XECON UDDIN (BD/FR)
Text/Translation GHA

Født i Bangladesh og med base i Frankrig, Xecon Uddin arbejder hovedsageligt med grafiske tryk og eksperimenter med andre medier såsom fotografi. I sine kunstværker udforsker han erindringer, drømme og identitet især i relation til sin status som flygtning og queer-kunstner.

Uddin skaber hovedsageligt figurative kunstværker, der ofte skildrer hybride mennesker kombineret med elementer fra naturen. Hans fantastiske surrealistiske kunstværker formidler hans udforskning af drømme og minder samt identitetens lagdelte natur. Disse tre temaer er vævet sammen af ​​hans oplevelse som en politisk LGBTQI-flygtning og erindringen om Bangladesh og Uddins kulturelle rødder.

Han skaber hovedsageligt grafiske tryk, og litografi er blandt hans yndlingsmedier, som han også brugte i serien Back to the Roots. Disse kunstværker samt serien Souvenirs d’Enfance (der betyder ‘Childhood Memories’) udforsker barndomsdrømme.

 

Xecon Uddin

Hver af hans grafik fra serien “Eksistenslag” indeholder en implicit besked, der er synlig gennem de gennemsigtige flere lag. Ved at kombinere emnerne nostalgi og fantasifulde drømme synker seeren ned i introspektion.

Kroppen bruges faktisk af Uddin til at udforske identitet og identificeres som et sted for udtryk for sociale konventioner. Siden ankomsten til Frankrig har Uddin reflekteret over disse temaer, og eksperimenteret med fotografiet, en teknik, han bruger i serien Poem of a Queer Soul. Hans fotografier er ofte selvportrætter, der integrerer naturlige og surrealistiske elementer – fælles for hans grafiske tryk er at han fokuserer på spørgsmål om seksuel identitet og køn. Disse kunstværker udforsker forholdet til kropslighed og opfattelsen af ​​normalitet ved hjælp af sanseopfattelser og spirituelle refleksioner for at henlede opmærksomheden på sociale, politiske og kulturelle spørgsmål i forbindelse med seksuel identitet.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

               Layers of Existence 1                              Poems of a Queer Soul