Karin Tiefensee (DE)

Karin Tiefensee (DE)
Text written by GHA

Karin Tiefensees abstrakte drypoints er en udforskning af forholdet mellem farver og former. Hendes lagdelte mønstre skaber et imaginært landskab, som er et resultat af samspillet mellem den ydre og indre verden. Derfor undersøger kunstneren, hvordan vores omgivelser påvirker vores tanker og omvendt.

Tiefensees drypoints overvælder os med flere fortolkninger. Kunstværkernes titler kombinerer både abstrakte og ligefremme idéer. Tilsammen udtrykker de kunstnerisk kreativitet og giver os mulighed for at omfavne vores frihed gennem den komplekse komposition og ambitiøse brug af forskellige former. Diskrepansen mellem billederne og de tilsvarende titler tvinger vores fantasi til at arbejde og finde en mening bag de abstrakte værker.

Karin Tiefensee (DE)

Tiefensee anvender drypoint – en dybtryksteknik, hvor kunstværket skabes ved hjælp af et nålelignende værktøj, undertiden understøttet af carborundum. Disse værktøjer gør det muligt for kunstneren at tilføje skarphed til sine værker og producere tynde linjer, hvilket skaber en kontrast til de mere voluminøse abstrakte figurer i pastelfarver. Ved at bruge sort ændrer Tiefensee stemningen i drypoints og skaber en dynamisk komposition, der skildrer det indre landskab.

Flere værker findes i vores webshop her>>>>>>>

                     Das Meer ruft                                                            Auf der Welle