Kristina Norvilaitė (LT)

Kristina Norvilaitė (LT)

Norvilaitės linolsnit kan fokusere på at udforske mental sundhed, og hvordan forskellige eksterne påvirkninger påvirker individet.

Kristina Norvilaitė er en litauisk kunstner, der deltager i mange tværfaglige kunstprojekter. Hun arbejder frivilligt på et børnehospital og leder en grafisk workshop der. Denne kontekst hjælper os til bedre at forstå hendes værker, hvor menneskelige figurer, især børn, er omgivet af biologisk udseende strukturer. Disse personer virker bekymret, triste eller bange.

Der anvendes tre hovedfarver: Sort, rød og hvid. Disse er lagt sammen med biologisk udseende objekter og menneskelige personer. Disse farver og former skaber en generel følelse af ubehag, som måske afspejler de følelser, Norvilaitė møder, når han besøger hospitalet.

Kristina Norvilaitė (LT)

Men på trods af denne spænding skaber arrangementet af genstandene en vis melodi, næsten som en musikalsk tone. Disse elementer afspejler Norvilaitė’s hovedtemaer: følelser, den menneskelige krop og musik. Den overordnede melodi i værkerne kan også forklares ved hendes arbejdsproces, som hun siger om: “Jeg arbejder i mit atelier hver dag, mens jeg lytter til klassisk musik, der inspirerer mig, og så lader jeg mine visioner få frit spil” (2019).

Flere værker findes her>>>>>>>

Voice Training                                                                      The World of Pure Imagination