Per Teljer (SE)

PER TELJER (SE)
Text written by GHA

Per Teljer arbejder primært med sort/hvide kul/akryltegninger på små ark papir, hvor han præsenterer chokerende og uortodokse billeder på en tegneserieagtig måde.

Hans direkte måde at kommunikere sætter spørgsmålstegn ved den troværdighed og grusomhed, der gemmer sig under masken i vores moderne samfund.

Det ser ud til, at han ikke har nogen sympati for nogen, især ikke for dem, der udviser umoralsk og voldelig adfærd af enhver art.

Hans værker har en dokumentarisk karakter, hvilket hovedsageligt skyldes hans erfaring med at filme: på denne måde præsenterer kunstneren offentligheden for sine hovedpersoners absurde situationer.

Per Teljer

Per Teljers illustrationslignende tegninger kombinerer hans personlige humor med en tendens til gruopvækkende og ondskabsfulde visioner. Han overrumpler hele tiden sit publikum og synes bevidst at drille det med uventet voldsomhed. Kropsvæsker skildrer ofte visuelt den trussel, som hans figurer repræsenterer for menneskeheden i almindelighed. Det er ligegyldigt for ham, om religion, mental tilstand eller menneskelig dumhed skildres og deres onde indre afsløres. I sine tegninger giver han den foruroligende virkelighed et offentligt ansigt og overlader det til publikum at reflektere, dømme og reagere.

video about the artist >>>

Find video productions by the artist here >>>

Find more works in our webshop >>>

Delirium tremens                                                          Be prepared