Rita Vandevorst (BE)

Rita Vandevorst (BE)

Rita Vandevorsts mezzotints minder om victorianske illustrationer med gotiske detaljer. Hendes nysgerrige karakterer er placeret i surrealistiske omgivelser, der indbyder til at blive observeret. Figurerne er som regel børn og ravne, der sameksisterer i harmoni eller står alene og skaber komplekse, men rolige kombinationer.

Vandevorst skaber rammer, som om de stammer fra et eventyr. Alle figurerne befinder sig i en kontemplativ tilstand, som regel med blikket i samme retning, hvilket skaber en følelse af, at de er på vej et fælles sted hen. Beskueren kan skabe sin egen historie bag karaktererne, som de står så gådefuldt. Denne atmosfære forstærkes af brugen af sort/hvide scenerier, hvor følelsen af dybde såvel som mystik forøges. 

Fortællingen bag figurerne skaber en følelse af en mystisk parallelverden, hvor ravne og børn handler sammen, som én. Ravnene bærer ofte fuglehætter som et symbol på domesticering, og børnene bærer victorianske briller i samme æstetik som hætterne, hvilket skaber en ensartethed, der omfavner samholdet mellem figurerne.

Rita Vandevorst (BE)

Denne dybt mystiske verden sætter spørgsmålstegn ved forholdet mellem mennesker og dyr og inviterer beskueren til at udforske kraften i denne sameksistens. Menneskets stærke indbyrdes relationer med andre arter fremhæves i disse værker.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                                  Falcon                                                                  Lichtmachine