The technique of Algraphy

Om Algrafi

Definition af algrafi : en litografisk proces, hvor der anvendes en aluminiumsplade i stedet for en sten.

Ved hjælp af litografisk blæk og farvekridt tegner man direkte på en aluminiumsplade med majsoverflade. Man kan arbejde på forskellige måder, selv ved hjælp af tynde tyndtflydende blækstrøg. Det er også muligt at arbejde på matte overføringsfilm og gennemsigtigt papir med blæk, farvekridt eller kopistifter. Collager, frottage og endda direkte fotografiske overførsler af materialestrukturer på pladerne kan give fascinerende resultater.

Den vigtigste forskel til den klassiske stenlitografi er, at det oprindelige motiv ikke tegnes omvendt.

Derudover kan man bringe fotograferede motiver, typografisk film og rasterfilm i spil eller CtP-plader i digital pladebearbejdning til fotokorn-algrafi. Pladerne er lige så lette at transportere som papir og kan endda tages med ud af døren. Under trykningen kan man manipulere med hvordan pladen, farven og hvilken slags papir der anvendes. Algrafi er forholdsvis billigt som grundlag for mere komplekse stenlitografier, ætsninger og relieftryk.

Photokorn-Algrafi gør det i øjeblikket muligt at foretage digital pladebearbejdning til Photokorn-Algrafi op til 46 x 103 cm. Trykt i direkte håndtryk på kobbertrykpresser eller offsettryk – hvormed forbindelsen til den digitale verden er ideelt etableret. For at udskrive originale fotografiske billede er ved hjælp af en stokastisk fotokorn raster, som ikke længere kan genkendes som et raster selv med et forstørrelsesglas. Inddragelse af fotografi og layout i traditionel trykgrafik, ætsning og stentryk er hermed for første gang næsten ideelt muligt i højeste kvalitet.

Håndalgrafi
trykkes på kobbertrykpresser op til 60 cm rullebredde, betinget op til 110 x 160 cm. Denne specielle variant af Algraphy kombinerer moderne billedmedier med klassisk original grafik på en næsten ideel måde – tegnet direkte med lithotusch og lithokridt eller som materialetryk, transfertryk, kopioverførsel, collage, frottage, fotogrammer op til overførsler af naturlige halvtoner i en eksponeringsproces uden fotografiske eller digitale manipulationer.

Kunstnere i fokus

Besøg vores webshop

Find gode eksempler på algrafier >>>>>her

Find masser af viunderlig grafik i vores >>>>>webshop arkiv

 

Andre Trykteknikker

Opdag flere trykteknikker.