Fresh Legs Exhibition danish

Fresh Legs Open Call 2017
Galleri Heike Arndt  Berlin  viser udstilling  “Fresh Legs Open Call 2017” !

PAINTING    DRAWING    VIDEO   MIXED MEDIA     SCULPTURE

Albrecht Wild (DE), Amanda Karlsson (SE), Anja Seidel (DE), Anastasia Savinova (SE), Anna M. Kempe (DE), Chung (KR), Parul Modha (DK), Elham Rahmati (IR), Chloe Grove (GB), Paule Ducourtial (FR), Doménico CV Talarico (IT), Jean-Baptiste Monnin (FR), Mady Piesold (DE), Marco Mercati (IT), Sidney Mullis (USA), Raquel Algaba (ES), Katalin Kortmann (HU), Christina Tzani (GR), Lutz Hellmuth (DE), Andrea Riba (DE/CL)

Deltagende kunstner ved Fresh Legs 2017 er:

Med stor glæde og stolthed præsenterer Galleri Heike Arndt DK vores super spændende  årlige Fresh Legs Open call-udstilling 2017. Her introduceres 20 talentfulde, internationale  kunstnere med deres særlige udtryk og unikke stil. De centrale temaer er  portrætteringen af alle livets aspekter såvel som kritiske samfundsspørgsmål, fortolket af kunstnernes individuelle udtryk. Fresh Legs introducerer dristige street art-influerede udtryksformer, skarpe tegninger, udfordrende installationer og samfundslkritik med et anstrøg af humor, som tilsammen skaber et interessant og tryllebindende gruppeshow, der stråler af farver og dirrer af bevægelser.

Fresh Legs bestræber sig på at promovere endnu uopdagede kunstnere – uslebne diamanter inden for tegning, street art, illustration, mixed media og lignende felter. Galleri Heike Arndt DK danner derudover en platform, hvor kunstnere fra disse felter får mulighed for i fællesskab at udstille og indbyrdes danne netværk. Publikummet inviteres ligeledes til at møde kunstnerne og diskutere værkerne. Dette gør Fresh Legs til en udstilling du absolut ikke vil gå glip af!

Click here to find out how to apply to our next Fresh Legs open call 2018.

ARTIST PROFILER – FRESH LEGS 2017

Albrecht Wild (DE)
Princippet om division er nøgle motivet i den tyske konceptuelle kunstner Albrecht Wilds værker. Men Wild ser ikke opdeling i form af adskillelse eller ødelæggelse. Det er snarere en måde at genmontere små og ensartede stykker til en helhed, som kan opdages på ny i hans kontinuerligt udvidede “Beermats”-serie.

Amanda Karlsson (SE)
Isolering, ensomhed og identitet er hovedemner i værkerne af den svenske kunstner Amanda Karlsson. Med disse emner prøver hun at arbejde,meget overraskende, på en upersonlige måde. Hun spørger hendes model til en personlig begivenhed eller en historie, der forbinder personen og den aktuelle emne tematiske. Kunstneren fungere her som mellemmand mellem det visuelle og de historier, der bliver fortalt. En mellemmand mellem emne og beskueren,der lytter, indsamler og transformere.

Anastasia Savinova (SE)
Forskellige teknikker som tegning, foto og oliemaleri er implementeret i værkerne fra den russiske kunstner Anastasia Savinova. Fordyber man sig i hendes værker, oplever man referencer fra arkitekturens  geometriske former såvel som temaer der omhandler menneskelige relationer. Specielt i hendes Collages “Geometri of Organic” forsøger Savinova at skabe forbindelsen mellem den organiske form og strukturen.

Andrea Riba (DE/CL)
I sin animation “Alien Garden” søger Riba efter vores identiteter som mennesker. Hendes figurative kunstneriske sprog har klare referencer til mythologien i forskellige kulturer og dens indre rum. Med en narrativ og legende tilgang efterspørger hun vores anerkendelse af og handling mod en mere bæredygtig livsstil.

Anja Seidel (DE)
Seidel anvender i sine værker ofte figurer, tegn og symboler såsom citater og hverdagsting for at kommentere glæderne såvel som kampene, der er forbundet med livet i det moderne samfund. Gennem hendes livlige tegninger skildrer hun til tider humoristiske, til tider pinlige, trivielle, sygelig eller sentimentale aspekter af hverdagslivet. Detaljerne i hendes tegninger er genkendelige og indeholder ofte humoristiske objekter eller situationer, vi kan relatere til.

Anna M. Kempe (DE)
Hendes farverige og figurative tegninger bruger visuelle metaforer til at fremhæve paradoksale og oversete aspekter af at leve i det moderne samfund. Værkernes  billed universe er fra poetisk til surrealistisk og til tider absurd. Derved formår Kempe på humoristisk vis at stille spørgsmålstegn ved vores daglige gøremål.

Chloe Grove (GB)
London fødte kunstner Chloe Grove præsenterer store formatige, farverige blyantstegninger. Med sin uortodokse teknik udfordrer hun den traditionelle brug af dette medium. Farvelagene er opbygget og blandet, indtil papiret når mætningspunktet, og overfladen opnår en skinnende glans.Inspireret af fysiske principper, rumforskning og digital æstetik forsøger Chloe Grove at skildre essensen af lysenergi og genskabe den i en abstrakt, forsinket  alternativ virkelighed.

Christina Tzani (GR)
Græske Christiana Tzani værker fokuserer på børnefigurer. Med emner som børnemishandling formidler hendes kunstværker en følelse af isolation, afsky og forladthed. De næsten poetiske anmodende værker bevæger sig i en kontext af modsætninger. Tzani øger følelsen af skyld, når seeren nyder æstetikken i de anvendte farver.

Chung (KR)
Hovedvægten i den koreanske kunstners Chung`s værker er at  dokumenterer landskaber fra forskellige steder i Korea og Europa. Hendes mål er at dokumentere hendes bopæl og dens omgivelser, som har været og er  i konstant forandring siden hendes barndom. Chungs værker er improviseret, intet er planlagt i forvejen, men værkerne tager form i en spontan beslutted øjeblik.

Domenico CV Talarico (IT)
Værkerne fra den italienske kunstner Domenico CV Talarico er baseret på fotografier fra tidens løb. Mennesker, der er portrætteret på malerierne, er ukendte personer der blevet foreviget på et foto, mens erindringerne om dem hører fortiden til. Hvad der er tilbage, er billeder af dem. Talarico skaber verdener, hvor disse gamle hovedpersoner får en ny rolle og derved bringes til liv igen.Med sine værker skaber Talarico en drømmeagtig og samtidig makaber atmosfære og opfordrer seeren til at reflektere.

Elham Rahmati (IR)
Den iranske visuelle kunstner Elham Rahmati har arbejdet hovedsaglig med politiske og social inspirereede  spørgsmål,i en svær politisk ramme i Iran, idet hun primært koncentrerer sig om kønsidentitetsproblemer, som er synlige i hendes malerier. Fokus i serie af tegninger: “Ikke alene vil jeg stirre. Jeg vil have mit udseende for at ændre virkeligheden “ligger i blikket. Blikke, der ses som konfronterende, som gestus af modstand og udfordring over for autoriteter. Blikket er politisk, og det kan derfor være farligt.

Jean-Baptiste Monnin (FR)
Den franske kunstner Jean-Baptiste Monnin har en baggrund i arkitektur og kunst og omdrejningspunkt for hans værker er arkitektoniske og urbane rum og vores opfattelse af dem. Han er meget inspireret af rytmen og gentagelse af mønstrene i disse arkitektoniske konstruktioner. Grundlaget for hans værker er fotografier af moderne bygninger, som han tager sig selv på ture gennem byen.

Katalin Kortmann (HU)
Den ungarske kunstner Katalin Kortmans interesser, omfattende den menneskelig natur og psykologi  herunder personlige historie og ritualer, afspejles tydeligt i sine værker. Hun værdsætter den naives kunst “uskyldige” udtryk, og hun forsøger at bevare denne udtryksform i sine billeder. Kortmann kombinerer ofte forskellige teknikker og forsøger at bruge nye og innovative materialer.

Lutz Hellmuth (DE)
Den tyske billedhugger Lutz Hellmuth, aktiv i Erfurt siden 1970’erne, fremhæver og former det offentlige rum med sin skulpturer.Hans værker, selvom abstrakte og reducerede, klart formidler fænomenet interpersonelle relationer samt kunstnerens opfattelse af individet og samfundet.Med sin karakteristiske stil præsenterer Hellmuth kraftfulde søjle figurer og ekspressive figurationer.

Mady Piesold (DE)
I Berlin kunstneren Mady Piesold´s værker fungerer mennesket som tilskueren til kontroverserne mellem det naturlige og det kunstige. Udviklingen af menneskets bevidsthed, seksualitet og deres identitet er omdrejningspunkt i Piesolds kunstneriske arbejde. I hendes malerier og tegninger behandles disse emner i metaforiske landskaber, dyrfigurer og portrætter.
Marco Mercati (IT)
For den italienske maler Marco Mercati er drømme en dimension af hverdagen – ikke kun om natten men altid. Han fotografere ofte forskellige genstande eller og sig selv først, for at derefter at bearbejde dem og derefter placerer disse imaginære billeder i en klassisk kontext.Han tilbyder til gengæld et mareridt til os i sine malerier, en drømmelignende, vibrerende tilstand mellem en limbo af  en flydende fornemmelser og en eksistentiel angst.

Parul Mohda (DK)
Parul Mohdas arbejde kredser om inkorporering af en kultur i en allerede dominerende kultur: de daglige situationer, beslutninger og dilemmaer man møder, når man ubevidst tilegner sig nye normer, og gradvist indlejrer en anden kultur i sin bevidsthed. Oplevelsen af at være rykket op med rode, eller at føle sig fremmedgjort i forhold til verden omkring sig, har gjort et stærkt indtryk på hende. Samtidig åbnede det op for en tilværelse, der gav mulighed for indblik i mange forskellige kulturer, sprog og måder at leve sit liv på. Begge dele væsentlige komponenter i hendes arbejde. Idéerne udfolder sig ofte i spændingsfeltet mellem 2-D og 3-D. Her benyttes billeder af husholdningsgenstande, anatomiske tegninger og kort, til at udforske dialogen mellem rødder og historie på den ene side og nutiden på den anden.

Paule Ducourtial (FR)
Uddannelsen som arkitekt har givet den franske kunstner Paule Ducourtial et kendskab til komposition samt stor rumlig forståelse og opmærksomhed på detaljerne. Hendes arbejde er ligeledes inspireret af botanik. Hendes udtryk er baseret på den konkrete kunst og minimalismen, med tiden har hendes udtryk bevæget sig mere hen til den organiske og figurativ formsprog.

Raquel Algaba (ES)
Den spanske kunstner Raquel Algabas tegninger afspejler det menneskelige sind. Det usynlige, hvad vi ikke kan definere. Hendes figurer i værkerne spiller skjul mellem deres strukturer. Ligesom det sker i vores hukommelse med billeder – alt ser ud til at være sløret til at begynde med og pludselig kollapser alt i små huller eller vi bliver  præsenteret for former vi ikke kan genkender.I sine værker stiller hun spørgsmålstegn ved og hvordan immaterielle billeder virker i disse processer og hvilken rolle de spiller i vores menneskelig kommunikation.

Sidney Mullis (US)
I hendes videoer performer den amerikanske kunstner Sidney Mullis som opfundne dyr eller livsformer. Hun udtrykker således et domæne af alternativ biologi og kultur, herunder forskellige aspekter af køn. Mullis skaber en visuel legeplads for at spekulere u.a. over grænser for kønspræstationer og undersøger de at være voksen ved at kombinere voksenindhold med materialer, der er typisk brugt i børnenes leg.