Artlab 1juni – august 2015

Lissone.heike.arndt.13Art- Lab Forårs udstilling
3.juni-2.august 2015

Galleri Heike Arndt DK viser anerkendte kunstner fra Finland, Irland, Norge, Sverge, Tyskland, Italien og Japan på vores udstilling i
Galleri Heike Arndt DK Kettinge

ores udstilling:
Kære Kunstelsker. sommersæsonen er startet og efter 4 måneder på rejse i Europa er vi nu hjem igen og medbringer selvfølgelig masser af gode kunst til rimelige priser der starter allerede ved 800 Kr. for et fantastisk styk grafik. På vores sommerudstilling vil vi nu kontinuerligt skifter værkerne ud i takt med at vi få pakket vores kunstneriske herligheder op. Hver lørdag og søndag eller efter aftale kan du besøger vores fremragende udstilling og få en snak om kunsten enten i galleriet eller i vores herlige have -med en gratis kop kaffe eller te i hånden. Galleri Heike Arndt DK viser nye værker af Anastasia Savinova – tegning (RU), Lillian Presthus, maleri (NO), Henry Stöcker, skulptur(DE), Giuditta R – tegning (IT), Stig O. T. Fredriksson – maleri (SE), Takuya Kurihara – maleri og tegning (JP), Maria Persson – tegning og grafik (SE). Kig forbi og få en gode kunstoplevelse!Også i år vil vi have gæstekunstner i vores residency og vi seer frem til hvad der inspirere dem i vores region. De vil du hører mere om sener -måske invitere vi endda til en kunstneraften!


Maria Persson (SE)
Maria Perssons kunstværker har et formsprog med kant. Farverigdom, detaljer og dynamik synes at gå op i en højere enhed, når hun – med street-art kunstens indflydelse – lader sine illustrationer sno sig ind i beskuerens bevidsthed. Maria er både illustrator og grafiker og har illustreret flere børnebøger, senest den svenske bog ”Var ska Myrre bo?”. Læs mere om kunstneren her.

 

 

 

 

Lillian Presthus (NO)
Billedkunstner Lillian Presthus implementerer norsk tekstilornamentik i sine værker. Udgangspunktet for hendes malerier er særdeles personligt: brugen af gamle familiefotografier og ikke mindst mønstrene fra den norske tekstiltradition trækker klare linjer til hendes eget ophav. Hun kommer nemlig fra et af de førende områder inden for norsk tekstilindustri, Ytra Arna, som ligger uden for Bergen. Hun indarbejder det traditionelle norske håndværk i sine værker og løfter den typiske ornamentik til et nutidigt og universelt udtryk. Hun, så at sige, destruerer den originale harmoni for efterfølgende at genskabe den i en modificeret form af ny betydning, orden og balance: ukendte ansigter transformeres til fortrolige bekendtskaber og norske mønstre bliver til et universelt kunstnerisk udtryk. Den dekonstruerende teknik samt pallettens vekslen mellem mættet farvekoncentrat og pastel giver Presthus’ malerier et følsomt og iøjefaldende udtryk. Men til trods for motivernes klassiske formsprog og den traditionelle måde at skildre sin hjemstavn på, besidder malerierne et moderne anstrøg. Mønstrene fungerer nemlig både som dynamiske og abstrakte strukturer men også som en leg med maleriets umiddelbare todimensionalitet. På den måde fortsætter Presthus den modernistiske tradition og dennes søgen efter maleriets muligheder og begrænsninger – absolut seværdig. Læs mere om kunstneren her:

 

Henry Stöcker (DE)
Billedhuggeren, Henry Stöcker, blev født på øen Rügen, i Tyskland. Efter han gennemførte sit biologistudie i Rostock, valgte han at studere kunst ved kunstakademiet i Berlin – Byen, som siden hen skulle blive hans hjem.
Baggrunden som biolog fornemmes tydeligt i hans kunst. Selve kunstværkernes udtryk tager afsæt i en interaktion og dialog mellem den organiske form og hans valgte, kunstneriske stil. Resultatet efterlader beskueren i en konstant tro på, at værkerne rummer genkendelige håndgribelige elementer, som er mulige at aflæse, fortolke og analysere. Beskuerne tilskyndes til at aflæse formerne, men da de netop ikke rummer noget konkret genkendelig, tvinges vi som beskuer til at skabe vores egne imaginære perspektiver. Stöckers fortrukken materialer er hovedsageligt beton, gips, metal, ledninger og voks. Det forudgående omfattende skitsemateriale –  i form af fuldendte filigran-tegninger – agerer forlæg for udarbejdelsen af skulpturerne men ligeledes selvstændige tegninger. Det er netop disse omstændigheder for transformation og forandring i perceptionen, som afspejles i Stöckers værker. Med deres imiterende modus og synsbedrageriske leg udstråler de både humor og glæde samt igangsætter en lang række forestillinger og associationer i beskuerens bevidsthed. Det er altså med et direkte og legende sprog, at Stöcker inviterer beskueren til at opleve en verden fuld af fantasi. Læs mere om kunstneren her

Anastasia Savinova (RU)
Den russiske kunstner Anastasia Savinova bor og arbejder på nuværende tidspunkt i Uppsala, Sverige. Hendes arbejde er tidligere blevet vist i lande som Spanien, USA og Storbritannien og kommer nu til Danmark. I sit kunstneriske virke balancerer hun mellem mange forskelligartede teknikker såsom tegning, fotografi og oliemaling. Ved at betragte hendes værker kan man se referencer til arkitektur, geometriske former og menneskelige forhold. Læs mere om kunstneren her.

 

 

 

 

Giuditta Rustica (IT)
De forvrængede børneansigter ligner noget fra for længst glemte fotografier og gør mødet med Giuditta R’s kunst til en både foruroligende og dragende oplevelse. I sin søgen efter menneskets mørke og underbevidste sider, og deres måde at manifestere sig på, benytter den italienske Giuditta sig henholdsvis af horrorfilms-æstetik og en ekspressionistisk stil. Tegningerne kan ofte være præget af melankoli og mystik og kan således afspejle underbevidsthedens tilsynekomst. Læs mere om kunstneren her.

 

 

Stig Olav Tony Fredriksson (SE)
Stig Olav Tony Fredriksson er en svensk kunstner, som både har udstillet og deltaget i kulturelle projekter i henholdsvis Finland, Norge og Sverige. Stig kan lide at arbejde på et lokalt niveau, og siger: “Mit arbejde har ofte et bymæssigt udtryk, og jeg kombinerer mine kunstneriske færdigheder med min interesse i kunst-aktivisme, genanvendelse, offentligt rum, gadekunst/graffiti og gør-det-selv.” Læs mere om kunstneren her.

 

 

 

Takuya Kurihara (JP)
Den japanske kunstner, Takuya Kurihara, laver store akrylmalerier, som undersøger vores menneskelige univers. Med sirlige og lette strøg synes linjerne næsten at svæve, og herigennem fornemmer man kunstnerens asiatiske baggrund. Kombinationen af disse svævende linjer og farver giver malerierne en detaljerigdom, der får dem til at virke som kalejdoskoper: uafbrudt frembringer de nye billeder og historier for beskuerens øjne. Med vakt nysgerrighed bliver beskuerens altså taget med på en opdagelsesrejse ind i Kuriharas univers. Læs mere om kunstneren her.