Mini Maxi Print 2014 Graphic salon

Grafik  Salon Kunstner Mini Print 2014

Under titlen MINI PRINT BERLIN annoncerer Galleri Heike Arndt DK årligt et internationalt OPEN CALL indenfor alle områder af grafiske teknikker.Udvalgte kunstnere positionere sig i begge gallerier om vores tids udfordringer og de deraf følgende spørgsmål om menneskeheden. Værkerne er rettet mod et bredt publikum og giver plads til eftertanke og inspiration, men kan også være foruroligende og overraskende.

I denne billedgalleri vil du på et senere tidspunkt kun gå direkte til kunstnerpræsentationen der er pt under opdatering. Flere er kunstnerne vil du dog allerede finde i vores webshop>>>>>>>>>

 

Jette Bækgaard

Kunstneren, Jette Bæksgaard, bruger forskellige grafiske teknikker til at indfange et stærkt og intuitivt udtryk. Serien “Wanderlust” er skabt med fotogravure og formår at kombinere fotografiets realisme med grafikkens mere bløde og poetiske kvaliteter. Netop denne teknik er i stand til at visualisere de iboende kontraster i vandrelysten. 

Marianne Tümmler

Kunstneren Marianne Tümmler fremstiller aquatintetryk farvelagt med akvarelfarve. Resultatet er et naivistisk billedunivers, der sprudler af munterhed, humor og legesyge, så smilet vil helt sikkert brede sig fra øreflippen til øreflippen. De værker, der vises på Mini Prints-udstillingen, er unika. 

Lars Waldemar

Lars Waldemars grafiske kunstværker passer smukt ind i hans aktivitet som kridtskulptør. Med udgangspunkt i en beundring af naturens skabelser dykker han ned i det mylder af organisk liv, der både er synligt og usynligt for vores øjne. Ved at lave vridninger og såkaldt “bevidst skævhed” aktiverer hans kunst fantasien, og mønstrene kommer til live. 

Katrin Salentin

Med sine digitale collager formår Katrin Salentin at skabe et foruroligende billedunivers. De løsrevne lemmer har mistet deres oprindelige funktion, men har genvundet en ny funktion i kombination med udefinerbare former og fragmenteringer. Resultatet er mærkeligt og iøjnefaldende.

Pia Möller-Light

Pia Möller-Lights sort/hvid farvede grafik har et enkelt og intenst udtryk. Motiverne i hendes værker drager klare paralleller til det klassiske politiske idiom og indeholder derfor både alvor og en stærk tro på billedets evne til at aktivere en dybere forståelsesmåde. 

Birgitte Munk

Inspireret af spørgsmål om tid, bevægelse og opmærksomhed synes Birgitte Munks udstillede værker på “Mini Prints” at kredse om temaer som forgængelighed. Motiverne viser hendes arbejdsatelier på en dyster og mørk måde. 

Lene Bennike

Gennem forskellige grafiske teknikker indfanger Lene Bennike elementer fra hverdagen. De tre dukkegrafikker, der udstilles på “Mini Prints”, er fremstillet ved hjælp af chine collé-fotogravure og er både velkendte og fremmede på samme tid. Teknikken giver mulighed for et taktilt udtryk og giver dukkerne et fysisk nærvær.

Søren Bjælde

Søren Bjælde lader sig inspirere af oplevelser i hverdagen og sine egne erindringer, tegneserier, illustrationer i middelalderlig håndskrift, kirkekunst og kunst fra andre kulturer. Han arbejder hovedsageligt med træsnit, men beskæftiger sig også med tegning, maleri, keramik og bogillustrationer. 

Jeff Ibbo

Jeff Ibo bruger forskellige medier i sin kunst; blandt dem er grafik, tegninger, akvarel, oliemalerier og keramiske skulpturer. Kunstnerisk er han især interesseret i det nøgne menneske, hvor han fortolker og bruger en menneskelig model som et abstrakt landskab. Enkelhed er et af kendetegnene ved Ibbos kunstværker sammen med hans specifikke brug af farver og linjer.

Stephan Groß

I Stephan Groß’ grafiske værker eksperimenterer han med typografi. Ved at flette bogstaverne sammen skaber han overraskende mønstre. Ud over at være grafiker laver Groß også installationer og både humoristiske og makabre montager. 

Canuto Kallan

Canuto Kallan eksperimenterer med farver og påfører dem på lærredet på en så febrilsk måde, at resultatet er intenst og rækker langt ud over lærredets overflade. Ud over at lave grafik i serigrafi laver Kallan også maleri, tegning og fotos. 

Maria Persson

Maria Persson er både en svensk illustrator og grafiker, som er inspireret af street art. Eventyr bliver fortalt med et meget nutidigt udtryk: Pynt båret af flyvende huse og venligt udseende dyr sender dig direkte tilbage til din barndom og vil helt sikkert give dig et smil på læben, som du kan bære resten af din dag på rejsen. 

Hun har illustreret den svenske børnebog “Var skal Myrre bo?”.

Lone Villaume

Gamle damer, der raslede løs, mens deres hunde kiggede forvirret og tomt. – Lone Villaumes naivistiske værker skildrer bestemt kedelige situationer. Men gennem ætsning og et fuldstændigt æstetisk udtryk, humor og overraskelser formår hun at fange magien i det banale og ofte oversete. 

Svend Bruun 

Svend Bruuns grafiske værker er fremstillet ved hjælp af fotogravure-teknikken. Med mytologiske symboler og drømmeagtige forestillinger er hans kunstværker både mørke og forunderlige i deres formsprog. Ud over at være grafiker laver Svend Bruun også farverige malerier. 

Jette Asdis Ewerlöf

Jette Asdis Ewerlöf finder emnerne til sine grafiske værker ved at rejse rundt i de nordlige lande og på øer. Ved hjælp af både fotogravure- og ætsningsteknikken formår hun at fremstille store landskaber på en meget stemningsfuld og endda intim måde. Ud over at lave grafiske værker maler Jette også. 

Cleo Wilkinson

Cleo Wilkinsons små mezzotintetryk inviterer beskueren til at komme tæt på og opleve det intime og enorme univers på egen hånd. Brugen af teknik tilføjer en vis mystik til motiverne – billederne er omhyggeligt plejet ud af de mørke skygger og ind i lyset. Som hun selv siger: “Jeg er en udforsker af skumringszoner og tvetydige rum.” 

Søren Erik Hansen

Søren Erik Hansens grafiske værker er lavet i fotogravure og indeholder en form for dobbelthed: Overfladisk set virker de som sjove parafraser om livets kompleksitet. Men ved at se nærmere på den absurde kombination af figurer vil man bemærke, hvordan deres nøjagtige placering og handlinger skaber tankevækkende udsagn og holdninger. 

Edwin García 

Edwin Garcías bruger collagografien og dry point-teknikken til at skabe et skrøbeligt og delikat udtryk. Fuglene fungerer som metaforer for den menneskelige ånd og sjæl (fluen, resten, er levende eller død), og en kvindes deformerede krop bliver et billede på erotik og livets skabelse. 

Tao 

Ved at bruge collageteknikken skildrer Taos digitale prints hybrider: Smukke kvinder flettet sammen med dyr, gamle hæderlige mænd med blæksprutteringe og forunderlige drømmelandskaber. Resultaterne er groteske, surrealistiske og delikate. Desuden maler Tao og kombinerer flere medier (collage, tegning og maleri) på en nysgerrig måde. 

Mogens Kischinovsky 

Mogens Kischinovsky bruger collografiens grafiske teknik til at skabe billeder, der både får beskueren til at smile og tænke. Hans foretrukne motiv er mennesker, og med et strejf af humor tilføjer han en dimension til værket, der går ud over selve motivet. Udover at lave grafik arbejder Mogens også med tegning, maleri og skulptur. 

Monika Miceviciute 

Monika Miceviciute bruger den grafiske teknik mezzotint til at lade menneskelige ansigter glide ud af mørket og ind i lyset. Ansigterne er af mennesker, som hun selv kender, men skildringen af dem virker både nærværende og uroligt fraværende. Netop brugen af mezzotintteknikken gør hende i stand til at reflektere over spørgsmålene om identitet. 

Andréa Bryan

Andréa Bryans grafiske værker er fremstillet ved hjælp af træskæringsteknikken. Uklare landskaber og blyantstreger skaber en mystisk og stille fantasi. Ud over at lave grafik laver Andréa også tegninger, malerier, installationer, performances og såkaldte objekter. 

Anneli Hilli 

Lag på lag er delikat arrangeret. Anneli Hilli bruger den grafiske teknik monotypi/etching til at flette de stirrende ansigter og mønstre sammen. Det endelige udtryk er skrøbeligt og poetisk. Ud over at lave grafik laver Anneli også malerier. 

Henna Tyrväinen 

Henna Tyrväinens værker har et solidt og iøjnefaldende udtryk. Ved hjælp af de grafiske teknikker ætsning, akvatint og forgyldning bliver den afbildede kronhjort til et fabeldyr med fire øjne. Hennas kunstportefølje viser en stor variation af dyr, der er afbildet gennem forskellige idiomer. 

Ilkay Unay Gailhard

Ilkay Unay Gailhards værker er fremstillet ved hjælp af vandbaseret olieskæring og har et intenst, solidt og dynamisk udtryk. Ilkays grafiske værker, der skildrer bybilleder og nærbilleder af biler, refererer tydeligt til gadekunstens idiom.

Carolina Vargas

Carolina Vargas’ værker er fremstillet ved hjælp af fotopolymer-gravure og viser en italiensk kyst – øde og ensom. Landskabet er indhyllet i et mystisk grønt lys og vil uden tvivl fylde dig med en følelse af rejselyst.

Katja Hochstein

Katja Hochsteins udstillede værker på Mini Prints er dynamiske og energiske. Ved hjælp af digitalprint fremstår farverne mættede og linjerne klart skitserede. De virker næsten som en tegneserie.