Sommerudstilling 2017 (DK)

Sommerudstilling

 Kari Södö(FI),Yumi Yamakawa(JP),Fabio Valencia (COL), Regina/Norbert Kaufmann (DE), Randi (DK), Grycja (UKR),Anastasia (SE/RU),Erik Weiser( DE),, Michael Dunk (DK), Parul Modha(DK),Tanja Jensen (DK),Heike Arndt (DK),Sandro Bracchitta (IT)

PAINTINGS | MIXED MEDIA | DRAWINGS | SCULPTURES |

Sommerudstillingen er fuld af overraskelser og bliver hver uge fornyet med nye værker. Kunstnerne skaber fortællinger, reflekterer over samtiden og mennesket som sådan. Her kan du over en kop kaffe få en snak og se på godt kunst.

Udstillingen
Vores mål med denne udstilling er at fremvise de mest lovende kunstnere, vi er stødt på, fra kunstscenen i Berlin gennem det sidste år, og føre dem sammen med danske kunstnere på Lolland-Falster. Her skal der udvikles et kunstnerisk netværk, der gerne skulle sprede sig til nye projekter andre steder i Denmark, Norden og Tyskland til fælles inspiration både for kunstnerne og deres publikum.

Gennem kunstnernes ophold og dertilhørende aktiviteter, ønsker vi at videreføre en forståelse for de særligt gode kunstneriske vækstbetingelser, der kendetegner Sydhavsøernes solkyste. Det vidunderlige landskab, roen, mangfoldigheden
og et hav af nye tiltag indenfor økologi, vedvarende energi og livskvalitet gør
regionen interessant for danske, såvel som udenlandske, kunstnere og besøgende.

Tilknytning af kunstnerne

Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

Regional forankring

Med udstillingen ønsker vi at tilbyde borgerne i Guldborgsund og i Region Storstrøm en interkulturel og kunstnerisk oplevelse af høj kvalitet, med udenlandske kunstnere, som måske allerede er på vej ud på den internationale kunstscene. Kunstnerne vælger vores region til, da de finder oplægget spændende og gerne vil bidrage med inspiration, såvel kunstnerne imellem samt til området.


Hvem er Art Lab Kettinge

Vores nye tiltag i Art Lab Kettinge er et selvstændigt separat projekt med en naturlig tilknytning til og facilitering af projektet igennem Galleri Heike Arndt DK. Art Lab Kettinge står for non-kommercielle aktiviteter og non-profit projekter, såsom udstillinger, workshops og internationale residencies med skiftende samarbejdspartnere. Fokusområdet er udelukkende non-profit aktiviteter, der i fremtiden skal indebære et internationalt sommer-residency for kunstnere med mulighed for at udvikle workshops, udstillinger og andre netværksbaserede aktiviteter. Dette skal komme den professionelle kunst og befolkningen i regionen til gode, og forhåbentlig vil det skabe international opmærksomhed.

Art Lab Kettinge skal således være med til at sikre en kontinuerlig, kulturel udveksling og styrke samarbejdet mellem danske og internationale kunstnere i vores region, der alle har en tilknytning til Norden eller Tyskland.