Udstilling Discoveries ll

Opdagelser ll 
Galleri Heike Arndt DK er stolt over at kunne præsentere 11 talentfulde kunstnere fra henholdsvis Finland, Irland, Norge, Sverige, Tyskland, Rusland, Italien og Japan til udstillingsåbningen i
Åbning af udstillingen i Kettinge den 1. november 2014 kl. 15.
Alle er velkommen!
Om udstillingen

Kære kunstelsker. Så er Galleri Heike Arndt DK klar med årets sidste store internationale udstilling i Kettinge. Dette års særligt indbudte kunstnere er: Dorit Trebeljahr – skulptur (DE), Niall Dooley – maleri (IR/DE), Eeva Honkanen – tegning (FI), Kjersti Mortensen – installation (NO), Anastasia Savinova – tegning (RU), Katrin Siegert – blandet teknik (DE), Luca di Maggio – street art (IT), Giuditta R – tegning (IT), Stig O. T. Fredriksson – maleri (SE), Takuya Kurihara – maleri (JP), Maria Persson – tegning (SE). De er alle ”cremen af cremen” af den forløbne års udstillede kunstnere i Berlin. Nogle af dem er allerede repræsenteret på museer, mens andre stadig er uprøvede.

’Opdagelser II’ træder i fodsporene på foregående udstillinger men går samtidig nye og uudforskede veje. De 11 kunstnere vil føre dig ind i et landskab af mageløse malerier og tegninger, innovative installationer og udfordrende skulpturer. Deres motiver, teknikker og materialer skaber fortællinger, som både vil få dig til at smile og foruroliges men samtidig også få dig til at reflektere over samtiden og mennesket som sådan. Du vil opdage en ny verden af urbane vibes, poetisk kolorit og legesyg humor. Så kom! Tag med på en rejse ud i den moderne verden og ind i menneskesindets afkroge. Du vil næppe komme til at kede dig…

En af vores tilbagevendende kunstnere, Takuya Kurihara (JP), har over en periode opholdt sig og søgt inspiration i Galleri Heike Arndt DK’s residency i Kettinge. Dette er helt nyt tiltag, som du vil kunne høre mere om i fremtiden.

Maria Persson (SE)
Maria Perssons kunstværker har et formsprog med kant. Farverigdom, detaljer og dynamik synes at gå op i en højere enhed, når hun – med street-art kunstens indflydelse – lader sine illustrationer sno sig ind i beskuerens bevidsthed. Maria er både illustrator og grafiker og har illustreret flere børnebøger, senest den svenske bog ”Var ska Myrre bo?”. Læs mere om kunstneren her.
Niall Dooley (IR/DE))
Niall Dooleys farverige og figurative tegninger bruger visuelle metaforer til at fremhæve paradoksale og oversete aspekter af at leve i det moderne samfund. Billeduniverset er surrealistisk og til tider absurd. Derved formår Dooley på humoristisk vis at stille spørgsmålstegn ved kommunikative-, sociale og miljømæssige problemer. Læs mere om kunstneren her.
Eeva Honkanen (FI)
Eeva Honkanen er en finsk kunstner med nuværende base i Helsinki. I 2010 dimitterede hun med en kandidat i kunst fra Aalto Universitet, som er en skole for kunst, design og arkitektur. Efterfølgende har Eeva arbejdet som både kunstner og illustrator. Eeva Honkanen er repræsenteret i vores galleri med sit store kunstværk “Out of harms way”, som ligger på grænsen mellem illustration og tegning. Kunstværket er et fantastisk inferno med figurer, som viser en sprudlende fantasi og et talent for detaljer. Læs mere om kunstneren her.
Kjersti Mortensen (NO)
Den norske kunstner, Kjersti Mortensen, har en bachelor i tekstilkunst og en baggrund i medie- og kommunikations studier. I hendes første udenlandske udstilling vil hun fremvise sine farverige installation i vores galleri. Ved at forbinde den konkrete installation med abstrakte motiver samt et væld af forskellige materialer og farver, formår Kjersti at få installationen til at eksplodere i dynamiske former. Læs mere om kunstneren her.
Anastasia Savinova (RU)
Den russiske kunstner Anastasia Savinova bor og arbejder på nuværende tidspunkt i Uppsala, Sverige. Hendes arbejde er tidligere blevet vist i lande som Spanien, USA og Storbritannien og kommer nu til Danmark. I sit kunstneriske virke arbejder hun med både tegning, fotografi og maleri – vi har dog valgt at fokusere hendes tegninger i denne udstilling. Ved at betragte hendes værker kan man se referencer til arkitektur, geometriske former og menneskelige forhold. Læs mere om kunstneren her.
Katrin Siegert (DE)
Den tyske kunstner Katrin Siegert dimitterede i 2007 med et diplom i kunstterapi og pædagogik og har så siden 2008 arbejdet som freelance-kunstner og illustrator. Hendes illustrationer brændt i træ er både nyskabende og overraskende. På disse træpaneler eksemplificerer hun det moderne liv i simple motiver som eksempelvis en mand, der kaster en molotovcocktail eller en kvinde, der spiser nudler. Læs mere om kunstneren her.
Luca Di Maggio (IT)
Luca Di Maggio er en italiensk kunstner, der søger et ækvilibrium. Uden at påstå en objektiv sandhed ønsker han at udtrykke sit syn på tilværelsen. De ekspressive strøg og den gadekunstneriske dynamik materialiserer hans indre liv i håndgribelige visuelle kunstværker. “At udrette de ting som enhver kan gøre og give disse et personligt præg, som kommer fra hjertet og sjælen”, siger Luca Di Maggio. Med sin passion for gadekunst og brugen af de klassiske maleteknikker formår Di Maggio at etablere en forbindelse mellem det traditionelle- og moderne kunstudtryk. Derved formår Di Maggio at rykke gadekunsten op på et sofistikeret niveau.
 Læs mere om kunstneren her.
Giuditta Rustica (IT)
De forvrængede børneansigter ligner noget fra for længst glemte fotografier og gør mødet med Giuditta R’s kunst til en både foruroligende og dragende oplevelse. I sin søgen efter menneskets mørke og underbevidste sider, og deres måde at manifestere sig på, benytter den italienske Giuditta sig henholdsvis af horrorfilms-æstetik og en ekspressionistisk stil. Tegningerne kan ofte være præget af melankoli og mystik og kan således afspejle underbevidsthedens tilsynekomst. Læs mere om kunstneren her.
Stig Olav Tony Fredriksson (SE)
Stig Olav Tony Fredriksson er en svensk kunstner, som både har udstillet og deltaget i kulturelle projekter i henholdsvis Finland, Norge og Sverige. Stig kan lide at arbejde på et lokalt niveau, og siger: “Mit arbejde har ofte et bymæssigt udtryk, og jeg kombinerer mine kunstneriske færdigheder med min interesse i kunst-aktivisme, genanvendelse, offentligt rum, gadekunst/graffiti og gør-det-selv.” Læs mere om kunstneren her.
Takuya Kurihara (JP)
Den japanske kunstner, Takuya Kurihara, laver store akrylmalerier, som undersøger vores menneskelige univers. Med sirlige og lette strøg synes linjerne næsten at svæve, og herigennem fornemmer man kunstnerens asiatiske baggrund. Kombinationen af disse svævende linjer og farver giver malerierne og tegningerne en detaljerigdom, der får dem til at virke som kalejdoskoper: uafbrudt frembringer de nye billeder og historier for beskuerens øjne. Med vakt nysgerrighed bliver
beskuerens altså taget med på en opdagelsesrejse ind i Kuriharas univers. Læs mere om kunstneren her.
Dorit Trebeljahr (DE)
Dorit beskriver sine skulpturer som resultater af ”das Spielen” (det legende element i vores natur) og som et udtryk for en ”poetisk søgen efter spor, med materiale, med sprog, med kroppen”. Kådheden er bemærkelsesværdig, eftersom hun narrer beskuerens sind til at tillægge det brugte materiale flere former og betydninger end det rent forestående. Alle kreationerne er gennemsyret af et legesygt spil mellem farver, former og kvantitet kombineret med en stærk sans for rytme og gentagende mønstre. Læs mere om kunstneren her.
Om Galleri Heike Arndt DK
Galleri Heike Arndt DK er et dansk projektgalleri med en international profil og afdelinger i både Kettinge (DK) siden 1989 og i Berlin (DE) siden 2008. Vores profil er baseret på en bred menneske- og kulturforståelse, som kommer til udtryk i vores ønske om at skabe kultursamarbejde på tværs af grænser; først og fremmest mellem de nordiske lande og nabolandet Tyskland men også internationalt.Vi tror på vores kommende Fermern Bælt-region og vil gerne være med til at løfte og støtte det professionelle kunstliv på Lolland Falster. Vi arbejder vedholdende for også her at holde kunstlivet aktivt og vedkommende samt styrke den kunstneriske kvalitet og variation i vores region.
Galleri Heike Arndt DK i Kettinge og Berlin og det tilhørende frivillige team ønsker at bidrage aktivt til udviklingen af den kunstneriske identitet på Lolland Falster og samtidig bygge bro for kunst og kulturforståelse. Målet for galleriet er et frugtbart samarbejde, også med andre kulturaktører og lokalbefolkningen i Femern Bælt-regionen for at styrke den professionelle kunstneriske profil og at bidrage til mangfoldigheden i kulturtilbuddene.
Udstillinger både lokalt, nationalt og internationalt samt over 20 års erfaring i kunst og kulturformidling resulterer i værdifulde erfaringer med internationale udstillingsprojekter og indebærer bl.a. samarbejde med ambassader, museer, kulturinstitutioner, gallerier og kunstnerorganisationer i hele Norden samt Tyskland.Som nonprofit-galleri lægger vi stor vægt på galleriets sociale funktion som en åben og dynamisk platform for mødet mellem mennesker og kunst. Ved siden af vores passion for formidling af samtidskunst, danner særdeles vores Galleri i Kunstmekkaen Berlin ramme om et kunstnerisk og socialt mødested gennem udstillinger og events og det månedlige arrangement Scandinavian-meetingpoint Berlin, for alle med interesse for nordisk kultur. Vores Berlin afdeling har åben hele året og er ganske sikkert også et besøg værd. Læs mere på: www.heike-arndt.dk.
Vi vil glæde os til at se dig/jer til vores udstillingsåbning lørdag d. 1. november 2014 kl. 15, hvor nogle af kunstnerne vil være til stede. Videresend gerne vores invitation til andre kunstelskere.

Vi takker Guldborgsund Billedkunstråd for deres support.

Med venlig hilsen

Galleri Heike Arndt DK