Opdagelser 2016 DK

Opdagelser 2016

Ivan Prieto (ES), Birthe Petersen (DK), Fabio Valencia (COL), Fabian Zolar (DE), Sara Nanna (DK), Yama Rauf (AF/DK), Grycja (UKR/DE),Anastasia (SE/RU),Erik Weiser DE (sculptor), Kis Nelleman (DK), Michael Dunk (DK), Parul Modha(DK),Tanja Jensen (DK)

MALERI | MIXED MEDIA | TEGNING | PAPIRKLIP |SKULPTUR | GRAFIK |VIDEO

Deltagende kunstner at Opdagelser 2016 2016 er :

Opdagelser 2016 går igen nye og uudforskede veje.  Ingen tvivl om at udstillingen er fuld af overraskelser og opdagelser. Kunstnernes motiver, teknikker og materialer skaber fortællinger, som både vil få de besøgende til at smile og foruroliges men samtidig også få dem til at reflektere over samtiden og mennesket som sådan. Her åbnes muligheden for at opdage en ny verden af urbane vibes, poetisk kolorit og legesyg humor med en international, lokal og global kontekst.

De udstillende kunstnere vil føre publikummet igennem et kunstlandskab med bl.a. overraskende skulpturer og flere digitale værker. Denne gang vil de tyske kunstnere Erik Weiser og Fabian Zolar samt Fabio Valencia fra Columbia, i et aktuelt perspektiv, sætte spørgsmålstegn ved vores forbrug. Den spanske billedhugger Ivan Prieto viser fantastiske keramiske skulpturer, der altid fanger publikums opmærksomhed. For første gang introducerer vi to video/shortfilmkunstnere, danske Sara Nanna og afghanske Yama Rauf, der allerede har vundet flere internationale priser. Derudover viser vi også maleri og tegninger fra henholdsvis lokale kunstnere som Michael Dunk, Parul Modha og derudover danske Birthe Pedersen samt russisk/svenske Anastasia. Skulpturelle billeder fra lokalkunstneren Kis Nellemann og danske Tanja Jensen vil ligeledes være en del af udstillingen.

I tillæg ønsker Galleri Heike Arndt DK at agere som positiv medspiller i forhold til integrationen i Danmark. En af vore udstillere, afghanske Yama Rauf, lever på nuværende tidspunkt i en flygtningelejr i Danmark, hvorfor vi vil ansøge om tilladelse til, at han kan deltage i åbningen af udstillingen.

Mål med udstillingen Opdagelser 2016
Vores mål med denne udstilling er at fremvise de mest lovende kunstnere, vi er stødt på, fra kunstscenen i Berlin gennem det sidste år, og føre dem sammen med danske kunstnere på Lolland-Falster. Her skal der udvikles et kunstnerisk netværk, der gerne skulle sprede sig til nye projekter andre steder i Denmark, Norden og Tyskland til fælles inspiration både for kunstnerne og deres publikum.

Gennem kunstnernes ophold og dertilhørende aktiviteter, ønsker vi at videreføre en forståelse for de særligt gode kunstneriske vækstbetingelser, der kendetegner Sydhavsøernes solkyste. Det vidunderlige landskab, roen, mangfoldigheden
og et hav af nye tiltag indenfor økologi, vedvarende energi og livskvalitet gør
regionen interessant for danske, såvel som udenlandske, kunstnere og besøgende.

Tilknytning af kunstnerne

Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

Udstillingen er venligst støttet af Integra Advokater.

Regional forankring

Med udstillingen ønsker vi at tilbyde borgerne i Guldborgsund og i Region Storstrøm en interkulturel og kunstnerisk oplevelse af høj kvalitet, med udenlandske kunstnere, som måske allerede er på vej ud på den internationale kunstscene. Kunstnerne vælger vores region til, da de finder oplægget spændende og gerne vil bidrage med inspiration, såvel kunstnerne imellem og til området.

Hvem er Art Lab Kettinge

Vores nye tiltag i Art Lab Kettinge er et selvstændigt separat projekt med en naturlig tilknytning til og facilitering af projektet igennem Galleri Heike Arndt DK. Art Lab Kettinge står for non-kommercielle aktiviteter og non-profit projekter, såsom udstillinger, workshops og internationale residencies med skiftende samarbejdspartnere. Fokusområdet er udelukkende non-profit aktiviteter, der i fremtiden skal indebære et internationalt sommer-residency for kunstnere med mulighed for at udvikle workshops, udstillinger og andre netværksbaserede aktiviteter. Dette skal komme den professionelle kunst og befolkningen i regionen til gode, og forhåbentlig vil det skabe international opmærksomhed.

Art Lab Kettinge skal således være med til at sikre en kontinuerlig, kulturel udveksling og styrke samarbejdet mellem danske og internationale kunstnere i vores region, der alle har en tilknytning til Norden eller Tyskland.