Exhibition Artlab Kettinge 2016 (DK)

Sommer Udstilling i Artlab Kettinge  2016

fra 1. Maj til 9.oktober

TEGNING | STREET ART | MALERI | GRAFIK | SKULPTUR |

Galleri Heike Arndt DK, Rågelundevej 9, 4800 Kettinge

Niall Dooley (IR),Maria Persson (SE) Jussi Valtakari (FI), Kari Södö (FI), Jan Pötter (DE), Martin Karcher (DE), Maja Zagórska (PL), Bryce Chisholm (US), Izolda “Bizzy” Lautner (GB), Giuditta R (I), Casper Johansson (SE), Kurihara (JP), Yumie Yamakawa (JP) and Heike Arndt  (DK)

Artlab samler de bedste kunstnere fra vores udstillinger i Berlin fra blandt andet USA, Finland, Tyskland, Japan, Polen, Schweiz og Sverige, der alle har forbindelse til Norden og Tyskland.

Jussi Valtakari (FI) og Kari Södö (FI) arbejder med innovativ brug af naturens ressourcer og står side om side med street art og politiske udsagn. Oplev også den skarpe, sociale kritik i værkerne af Niall Dooley (IR),Jan Pötter (DE) og gå på opdagelse i Martin Karchers (DE) og Maja Zagórskas (PL) interessante fremstillinger af det moderne liv.

Bryce Chisholm (US) og Izolda ”Bizzy” Lautner (GB) præsenterer raffinerede tekniske færdigheder med indflydelse fra street art. Giuditta (I) og Casper Johanssons (SE) kunstværker kommenterer på vores nuværende samfunds værdier.

De eksperimenterende, farverige malerier af Kurihara (JP) og illustrative tegninger af Maria Persson(SE) og de manga-inspirerede tegninger af Yumie Yamakawa (JP) undersøger menneskelige relationer, herunder ensomhed og skrøbelighed, og indbyder til fordybelse.

Summer exhibition Kettinge 2016_v2 (2)

I kunstværkerne konfronteres beskueren med urbane vibrationer, poetisk farvelægning og legende humor. Kort sagt; Det bliver en rejse fuld af overraskelser og opdagelser – en enestående mulighed for at blive inspireret, begejstret og involveret! Kom og vær med! Der er noget for alle på vores sommerudstilling!

Derudover finder du selvfølgelig nye værker fra Heike Arndt

Scroll ned for at se de enkelte kunstnere.

Kari Södö (FI)

Kari Södö arbejder hovedsageligt med skulpturer, men er ligeledes en fremragende grafisk kunstner. Naturen tjener som Södös personlige legeplads, idet han i et abstrakt og minimalistisk formsprog frembringer fantastiske træskulpturer. Det synes som om, at de levende og dynamiske former omdannes og sammensættes i nye og varierende konstellationer i én uendelighed. Södös grafiske kunstværker er i høj grad relateret til hans skulpturer – her kan de samme farver og former findes, som ligeledes genkalder atmosfæren på en smuk efterårsdag.  Læs mere om kunstneren her.

Jan Pötter (DE)

Jan Pötter skaber i sine udtryksfulde mixed-media-værker en fantastisk fabulerende og farverig verden. Gennem symbolske motiver udforsker han det moderne, vestlige samfunds konflikter og katastrofer. Der kan i Pötters, nærmest aggressive, linjer, farver og til tider naivistiske symbolske sprog, findes referencer til art brut, også kaldet Outsider Art. Læs mere om kunstneren her.

Maja Zagórska (PL)

Maja Zagórska anvender i sine værker ofte selvportrætter, tegn og symboler såsom citater og hverdagsting, for at kommentere glæderne såvel som kampene, der er forbundet med livet i det moderne samfund. Detaljerne i hendes tegninger er genkendelige og indeholder humoristiske objekter og situationer, som vi kan relatere til. Læs mere om kunstneren her.

Martin Karcher (DE)

Martin Karchers figurative værker giver udtryk for et subjektivt syn på mennesket. Ofte skildres excentriske personer, som man typisk møder i storbyens afkroge. Karcher balancerer et sted mellem pop art-inspirerede tegninger og det klassiske udtryk, bl.a. i sine fremragende grafiske tryk, en teknik der kræver erfaring at beherske. Fokus ligger altid på den simple og elegante streg. Læs mere om kunstneren her.

Jussi Valtakari (FI)

Jussi Valtakari udviklede sin interesse for træskærerarbejde i en tidlig alder, da han skar sine første figurer og legetøj i træ. Det har i dag udviklet sig til kunstneriske frembringelser af fiktionsportrætter. Udskæring af figurer i træ bygger på en lang tradition, der rækker tilbage til antikken og forbinder således Valtakaris værker med den klassiske træskærertradition. Figurerne er ofte baseret på observationer af lokale folk, samt indtryk fra forskellige medieformer. Valtakari arbejder som udgangspunkt med hukommelsen og synes, via sine værker, at diagnosticere fortiden såvel som samtiden.   Læs mere om kunstneren her.
Bryce C Collaged Wrap_spray paint_acrylic and collage_11x14in_2014_Bryce Chisholm_low

Bryce Chisholm (US)

Bryce Chisholm skaber opsigtsvækkende, multi-lags-kunstværker i stærke farver. Chisholms karakterer varierer fra børn, kvinder og dyr til flyvemaskiner, helikoptere og nostalgisk propaganda. Med stærke farvekompositioner formår han at overføre graffitiens ånd til vellykkede små-format værker.  Læs mere om kunstneren her.
Yumie Yamakawa (JP), What I have in common with the future 2013
Yumie Yamakawa (JP)

I rene og skarpe illustrationer indfanger Yumie Yamakawa menneskelige reaktioner og følelser. Hendes fokus er skildringen af komiske aspekter i tragiske situationer og hun har udviklet et helt unikt, kunstnerisk sprog. Hun sætter sig ud over konventionelle kulturelle forskelle og har skabt et universelt udtryk, der tilskynder betragteren til genkendelse og at fare vild i sin egen historie. Læs mere om kunstneren her.

Niall Dooley (IRL) NDDR3
Niall Dooleys (IR) farverige, figurative og ironiske tegninger benytter sig af visuelle metaforer til at fremhæve paradokser og oversete komiske aspekter i hverdagslivet. Ved brug af en umiddelbar, nærmest tegneserieagtig stil formidler Dooleys værker med en legende lethed observationer og absurde elementer i scener, vi ofte kan genkende fra livet i det moderne samfund.Læs mere om kunstneren her.
Photographs of the artwork for Casper's 3rd exhibition that will run at the Pansodan Gallery on Upper Pansodan Street from December 10, 2011. The new paintings are based on photographs and built up using words stamped repeatedly onto the paper.

Casper Johansson (SE)
Den svenske visuelle kunstner Casper Johansson har tidligere arbejdet i Myanmar, Burma hvor han i samarbejde med en fremspirende generation af myanmarske kunstnere beskæftigede sig med forskellige projekter. Ved brug af stempelpuder og alfabetiske gummistempler skaber han ”retoucherede” realistiske malerier og tegninger baseret på bogstaver og ord. Således afslører en nærmere granskning af værkerne mere end blot figurative former, idet stempelteknikken bliver synlig og adskillige lag af dobbeltbetydninger viser sig.  Læs mere om kunstneren her.

Letter beach_low

Izolda ‘Bizzy’ Lautner (GB)

Izolda ‘Bizzy’ Lautner skaber sine billeder ved brug af udklippede skabeloner. Gennem denne teknik opnår hun rene og skarpe linjer og et street art-præg. Værkerne har pop-kulturelle referencer og undersøger og anfægter skønhedsindustrien via billeder af den perfekte kvinde. Hendes kunstneriske udtryk minder om klassiske papirklipsteknikker med referencer til den danske forfatter H.C. Andersen og den tids skyggespil. Læs mere om kunstneren her.

Worfgang's room - pencils and mixed on cardboard - cm100x70 - 2000euro_low

Giuditta R (IT/DE/DK)

De forvrængede børneansigter ligner noget fra for længst glemte fotografier og gør mødet med Giuditta R’s kunst til en både foruroligende og dragende oplevelse. I sin søgen efter menneskets mørke og underbevidste sider, og deres måde at manifestere sig på, benytter Giuditta sig hhv. af en horrorfilmsæstetik og en ekspressionistisk stil. Tegningerne kan ofte være præget af melankoli og mystik, og kan således afspejle underbevidsthedens tilsynekomst. Læs mere om kunstneren her.

Maria Persson (SE/DE)

Gennem symboler, expressive linjer og farver sætter kunstneren, Maria Persson og hendes figurative tegninger, udfordringerne i det moderne vestlige samfund på dagsordenen. Illustrativt og med klare referencer til street art er Persson i stand til at tage os med ind i en verden fuld af positiv energi, men også med et kritisk syn på vores omgivelser.

Læs mere her

aq-pic-023
Heike Arndt (DK)

Heike Arndt (DK) tager i hendes værker udgangspunkt i de grundlæggende følelser af mennesker, og den konstante fortolkning af det nonverbale og verbale sprog. Arndt tilbyder iagttageren i hendes værker at genkende sig selv. Hun undersøger begrebet “hjem” og søger konstant efter nøglen til empati, når hun deler sit liv med mennesker på næsten alle kontinenter. “Vi har alle brug for et ‘hjem’ til at identificere os selv som mennesker. For at møde andre mennesker med respekt, er det afgørende at forstå at opfattelsen af vores ‘hjem’ hver især er meget forskellige “. Læs mere her

DSC_0674-finalpsd2

Kurihara (JP)

Den japanske multi-kunstner Kurihara formår at kombinere det asiatiske og europæiske formsprog i sine malerier – succesfuldt oversat til sit helt eget udtryk. Kurihara undersøger det menneskelige univers via linjer og farver, og hans store formater skaber en pulserende energi i rummet, hvor de fine linjer inviterer os til opmærksomt og nøje at udforske hans verden. Læs mere om kunstneren her.

Vi glæder os til dit besøg og byder gerne på kaffe og tee i vores dejlige have!

Galleri Heike Arndt DK